A jó testvérkapcsolat korfüggő (mennyi idő van köztük) vagy gyerekfüggő (személyiség)?
szia, hát, mit értesz jó testvérkapcsolat alatt? a bátyám 1 évvel idősebb nálam, bizoyn sokat gyepáltuk egymást, sokat szekíroztuk. ugyanakkor rengeteget játszottunk, bolondoztunk együtt. mai napig is felemlegetjük a viselt dolgainkat. a szüleink sosem próbáltak minket állandóan fegyellezni, szátválasztani, elintáztük magunk közt, ha valami gond volt. persze ha nagyon elrudvult, akkor ránk szóltak, de olyan ritkán volt. a szülők gyakran esnek abba a hibába, hogy a kicsit védik a naggyla szemben, amire persze a nagyban felhorgad a harag a kicsivel szemben, és még jobban gyepálja majd...nyilvén nem arról van szó, ha a 4 éves nagy épp fojtogatja a 2 éves kicsit....de a legtöbb esetben sztem hagyni kéne, hogy elintézzék egymást közt, vagy kreatív módszerekkel, figyelemelterelés, együttműködsét igénylő feladatok kkiosztása révén kellene kezelni a helyzetet.
30/L. 21 hónapos kislány anyukája
A hugim és köztem majdnem 6 év van. Nekünk kellett jó pár év, kb 13-14 mire szót értettünk egymással! Nem veszekedtünk meg marakodtunk soha, csak mindig más érdekelt minket. Mikor egész kicsi volt, én akkor voltam iskolás, akkor szívesen tanítgattam beszélni meg ezt azt, de aztán jött nekem a kamaszkor és nem nagyon tetszett, hogy az épp általános iskolás hugim folyton ott liheg a nyomomban és lépten nyomon beköp minden mozdulatomat anyuéknak. Aztán ő kollégiumba ment, utána én voltam kolis, és szeritem voltam vagy 20, de inkább 22 éves, mire szót értettem vele. Most már nagyon jó a kapcsolatunk. Én 27 vagyok, ő 22 lesz.
Épp ezért a gyerekeim közt nem is terveztem nagy korkülönbséget! a nagy lányom nem lesz még 3 éves mikor érkezik az öcsi! Remélem ők jobban megértik majd egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!