Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem hajlandó 22 hónapos...

Miért nem hajlandó 22 hónapos lányom "normális" ételeket enni?

Figyelt kérdés
Nem tudom hol ronthattam el, de egyszerűen nem hajlandó 1-2 kanálnál többet enni a főztömből. Pedig szerintem nem főzök rosszul, nem volt még rá panasz, de pl az én tökfőzelékem nem eszi meg, az üvegest meg simán bevágja 2 perc alatt. Az igaz, hogy sok bébiételt kapott régebben és még mindig kevés foga van (7-8), de nem hiszem hogy az utóbbinak sok köze lenne ehhez. Szinte mindennap főzök, de szinte mind én eszem meg, mert ő nem hajlandó. A felvágottas kenyeret is csak majszolja, a gabonapépeket régen imádta, már az sem fogy úgy. Mindig van valami nála, de mégis alig eszik mindenből. Gyümölcsöt és zöldségeket szinte megkóstolni sem hajlandó. Az apja nagyon édességfüggő, többször adott neki már csokit is, na azt például dugdosni kell, mert hihetetlen hisztit tud levágni érte, de ritkán adok neki, mert az pláne elveszi az étvágyát. Próbáltam bébiételes üvegből adni neki az én főztöm, de nem buta ő, tudja, hogy az nem az. Nem tömöm, elé rakom, hogy egyen maga, mert igényli is az önállóságot, ám csak játszik inkább vele evés helyett. Volt valaki ilyen helyzetben? Hogy oldotta meg a bébiétel kontra házi koszt problémát?
2010. szept. 29. 08:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kóstoldat már a bébiételt? Tök ízetlen! A babák intenzívebbnek érzik az ízeket. Próbálj meg az ő szája íze szerint (ízetlenül) főzni. Én pl alig rakok az ételébe sót, van, hogy nem is rakok, cukrot meg egyáltalán nem.
2010. szept. 29. 08:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Sokan el sem hiszik, hogy van ilyen, de van:( és tudom, mit érzel, borzasztó idegesitő! Csak bébiételes főzeléket eszik meg a fiam, holott egy évig meg az enyémet ette minden mennyiségben, most rá sem néz:( 23 hós. Gyümit bármit megeszik, ha pl pudinggal összeturmixolom vagy tejbedarával, tejberizzsel, de bele nem harapna egy almakockába! És bizony próbálkoztam ès teszem minden nap, de nem sokat haladunk. Pár étel, amit megeszik önállóan, igy szószos dolgok kizárva, mert kézzel eszik rizst, hust, krumplit, ilyesmit, majd egy üveg gyümölcsös főzeléket ráetetek. Hogy egyen is:( nagyon ritka, ha ujdonságot elfogad, nem is tudom, mikor evett meg valami mást a megszokottnál. Nem tudok segiteni, de megértelek!
2010. szept. 29. 08:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is próbálj a fűszerezéssel közelíteni az üveges ízekhez. + ugyanannyira összeturmixolod a sajátot, mint amennyire pépes az üveges?

Nálunk fogzáskor hihetetlen módon lecsökken a lányom étvágya, pedig amúgy jó evő. A gabonapépeket kb. 1 éves koráig imádta, azóta fintorog rájuk...

2010. szept. 29. 08:58
 4/7 A kérdező kommentje:
A védőnőm pont azt mondta, hogy nyugodtan ízesítsem a szokásos módon a főztöm, hogy hozzászokjon ő is, mivel már nem olyan kicsi, dehát.. 2.válaszoló: örülök is meg nem is, hogy nem csak mi küzdünk ilyen problémával..A reggeli felvágottas kenyér most is szanaszét hever, de nem enné meg..nem egyszerű így
2010. szept. 29. 08:58
 5/7 anonim ***** válasza:

08.58-as vagyok. A mi védőnőnk azt mondta, csak zöldfűszerekkel kezdjem az ízesítést. A lányom 18 hónapos múlt, de még mindig alig használunk sót, szinte semmit, viszont hagymát, rozmaringot, lestyánt stb.-t sokat. Az üvegeseket is főleg ezekkel fűszerezik.

Ja, és anyukám szerint én ettem úgy, hogy mindennek egyeníze kellett, hogy legyen>sárgarépalevet öntött majdnem minden főzelékembe. Ez csak azért jutott eszembe, mert a paradicsomos, sárgarépás bébiételeknek nagyon egyforma ízük van.

2010. szept. 29. 09:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor megpróbálok így főzni, hátha..
2010. szept. 29. 10:24
 7/7 anonim ***** válasza:
08:51-es vagyok. Épp stefàniavagdaltat gyúrok vacsira, kis hagyma, só, vegeta,paprika,semmi màs füszer, hàtha....sok remènyem nincs:( apa majd megeszi:))) ètteremben dolgozik az uram ,van hogy ott eszünk, simàn megeszi a füszeres kacsàt, borskèrges szüzèrmèt, tehàt ha a sülthus füszeres ,az nem zavarja,csak ne csipjen....ezèrt nem èrtem,tiszta idegölô...
2010. szept. 29. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!