Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más iskolában is ennyire...

Más iskolában is ennyire rohannak a tananyaggal első osztályban?

Figyelt kérdés
A kisfiam első osztályos. 3 hét után iskolát változtattunk, mert a kisfiamat kifogták, napi rendszerességgel megverték, mert csndes, halk szavú, viszont kedves és barátságos, és ezt sok gyerek rossz néven vette, de mivel csak 1 első osztály van, átvittük egy másik iskolába. Ott békén hagyják, elfogadták. DE! A másik iskolához képest sokkal előrébb tartanak írásból, míg az előzőben a betűelemeket tanulták, itt már a betűket írják, és így holnapig mindent,amivel le volt maradva pótolni kellett. Ez 11 féle dolog volt 3 nap alatt! Nem mondom, hogy nem viselte meg szegénykémet. Azt szeretném tudni, hogy ilyenkor más iskolák is már betűket tanítanak írni, vagy ez az iskola ilyen gyors, vagy a másik volt lassú???
2010. szept. 27. 21:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk még csak a betűelemeket tanulják az egyik iskolában, a másikban más módszerrel tanítják a magyart, ők most tanulták az első 2 betűt írni, eddig ők is csak a betűelemeket vették végig. Számomra kicsit gyorsnak tűnik, ahol az új iskolában járnak... Általában 1 óra= 1 betűelem...utána jönnek csak a betűk, betűkapcsolások. tanítónő anyuka
2010. szept. 27. 22:03
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Nem baj az,ha kicsit előrébb járnak,legalább rendesen foglalkoztatják őket. Hamar be fogja hozni a lemaradást,főleg,ha te is segítesz neki otthon intenzíven pár hétig.
2010. szept. 27. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem gyors.

Milyen módszerrel tanítanak?

2010. szept. 28. 01:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is elsős. Most matematikából a kettes szám gyakorlásán tartanak, és gyakorolják a jeleket.(+, -, =, kisebb, nagyobb)

Betűknél még egyáltalán nem tartanak. Néhány oldal betűelem van a füzeteiben, kettő füzetet kezdtek meg. Könyvekben úgy átlagban a 15-20. oldalak környékén járnak. Még a játékosabb gyakorlatoknál.

2010. szept. 28. 09:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Nem tudom pontosan, milyen módszerrel tanulnak, azt tudom, hogy Mozaik kiadós könyvből, ami nekünk még nincs, mert még nem érkezett meg a rendelés, mert sajnos újra kellett rendelni, mert az elősző iskolában Apáczai könyvek voltak.

Matematikából most tanulták itt is a 2-est írni, illetve a jeleket, de írásból nem is értem, milyen sorrendben tanulnak, talán, ha látom a könyvet, érteni fogom, de egy biztos, hogy a betűelemeken már túl vannak. És persze, természetesen tanulunk, gyakorolunk itthon, minden nap.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2010. szept. 28. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!