Hogyan tanítsam meg, hogy fogja a kezemet?
Figyelt kérdés
A kisfiam 21 hónapos. Későn, 18 hónaposan indult el. Akkor sokat sétáltunk úgy, hogy fogta a kezemet, gondolom a bizonytalanság miatt is. De már egy ideje, amióta magabiztosabban sétál, szalad, nem engedi, hogy megfogjam a kezét. Persze, olyan helyen (park, játszótér, itt a ház körül) nem is szoktam fogni, had menjen, de forgalmasabb járdán, vagy a zebrán átkelve mégiscsak kellene. Főleg, hogy nemsokára kezdi a bölcsit és nem igazán szeretném már babakocsiban vinni, jobb lenne, ha szépen sétálna mellettem. Valószínűleg a dackorszak is közrejátszik, hogy nem engedi megfogni a kezét, de esetleg van vmi tipp, ötlet, hogyan tudnám rávenni, hogy kézenfogva sétáljon?2022. okt. 22. 10:11
1/10 anonim válasza:
Megfogod a kezét és kész. Nem tetszik neki, ordít de majd megszokja. Mindig mond el neki hogy ezt muszáj ezért és ezért.
2/10 anonim válasza:
Hát pedig muszáj fogni, ha nem akarod, elrohanjon az autók közé. Úgyhogy ahogy első írja: fogod, ordít, magyarázol, megőszülsz kicsit.. de aztán megszokja és már nem lesz tragédia.
3/10 anonim válasza:
Az enyém 9 hónaposan járt(nem nagyzolásból írom, hanem hogy lásd tök mindegy mikor indul el) egy ideig fogta a kezem, aztán úgy gondolta, hogy ő majd mindent maga.Mindig ugyanazt csináltam.Az udvaron nem kellett fognia a kezem, de ha kimentünk az utcára igen.Egyszer-kétszer földhöz verte hisztiből a fenekét,lehasalt meg ilyenek de amúgy hamar megtanulta mi a szabály és most is tartja 5 évesen:D:D
Szóval csak következetesen fogd a kezét és kész.Minden gyerek átmegy ezen szerintem.Kitartás:)
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom a lehetetlent. 😆 Amúgy a nővére is ilyen volt, ő kb 2,5 évesen érett meg rá, vagy változott a dackorszak, nem tudom. Jó lenne, ha a kicsi hamarabb megtanulná.
2022. okt. 22. 12:18
5/10 anonim válasza:
ha elengedi az unokahúgom a kezem, felnyalábolom és hazamegyünk. játszótér, fagyi, foglalkozás akkor van, ha kézen fogva elsétálunk odáig. következetesnek kell lenni, ennyi ok-okozati összefüggést már megértenek. nincs kézfogás, nincs megígért program. nagyon szépen sétál az összes apró rokon két alkalom után.
6/10 anonim válasza:
Kisfiamnak is volt ilyen időszaka. Ha megfogtam a kezét, akkor rángatta ki az enyémből, lefékezett, vagy éppen elfeküdt a földön. Ilyenkor mondtam neki, ha nem fejezi be, akkor hazamegyünk. Hamar megtanulta, hogy fogni kell a kezem, azóta ha szólok neki, hogy fogja meg, akkor megfogja, vagy ő szól, hogy anya, fogd meg a kezem. Most 2.5 éves.
7/10 anonim válasza:
Szerintem is minden gyereknek van ilyen korszaka. Sajnos ilyenkor kezdődik az önállósodással, hogy már nem elég a kedvében járni, egyte többször nevelni kell és beleállni a konfliktusokba. Érthetően fontosabb a biztonsága akkor is, ha empatikusan átérzed, hogy ő ezt most marha nagy korlátozásként éli meg.
8/10 anonim válasza:
Ha folyton kirántja a kezét, markolj rá a csuklójára. Megmondhatod neki, hogy a másik lehetőség, hogy rendesen fogja a kezed. Szerintem a babahám sem ördögtől való, de jobb, ha megtanulja, hogyha meg kell fogni anya kezét, akkor nincs mese, meg kell fogni.
9/10 anonim válasza:
Én nem fogom a kezét, csak ha olyan helyen vagyunk, zebra, forgalmas út, megtanulta, ott már magától adja, addig meg ha sírt is ez van 3.5 éves.
Kézfogás a büntetés, ha valamiért nem fogad szót, akkor úgy megyünk haza.
10/10 anonim válasza:
9, szerintem nem jó, ha bármilyen engedetlenségért a kézfogás a büntetés, ha a kézfogás egyáltalán bármikor is büntetés. A kézfogás egyszerűen egy praktikus biztonsági intézkedés, mint a biztonsági öv a gyerekülésben, vagy a kerékpáros sisak. Ilyen mindennapi dolgokkal soha nem szabadna büntetni, ahogy étellel sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!