Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.5 éves kisgyereknek hogyan...

2.5 éves kisgyereknek hogyan beszéljek a halálról?

Figyelt kérdés

Nemrég meghalt egy távolabbi rokonunk, akit a kisfiam ismert, kedvelt. Szokta emlegetni, kérdezget róla. Eddig nem mondtam neki, hogy meghalt. Bár beszéltem már neki a halálról, nem vagyok benne biztos, hogy érti.

El kell neki mondanom, hogy ez a rokon meghalt? Ha igen, hogyan érdemes megközelíteni a témát.

Sajnos más rokonoktól hallott a temetés szervezéséről, de szerintem nem tudja, nem érti, miről van szó, mi történik.

2022. okt. 17. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Simán nyíltan.

Nem baj, ha még nem érti.. majd kérdez.

Egyébként sok dolgot ők csak tudomásul vesznek..

Amikor megértik ténylegesen mit jelent, akkor összerakják a korábbi dolgokat is fejben.

Nekem kisállatok halálával, mint az elmúlással hamar szembesültek..

Talan könnEbb dolgom van

2022. okt. 17. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen mondd el neki. Az élethez tartozik és nem szabad elsumákolni, úgyis rá fog jönni, hogy hazudsz.

Ha vallásosak vagytok akkor annak megfelelően, ha nem, akkor pedig elmondod hogy beteg volt/baleset érte és meghalt, nem találkozunk vele többet.

2022. okt. 17. 21:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jól elmondták az előttem lévők, egyetértek velük!
2022. okt. 17. 21:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szüleimm réges rég meghaltak, a fiam mikor a nyakláncomat húzogatja, mindig mondtam finoman, mert anyukámé volt.

Itt mondtam hogy ő már nem él, fent van a felhők felett, de mi már nem láthatjuk.

2022. okt. 17. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt a könyvet ajánlom:

[link]

Itt egy részlet belőle:

https://www.youtube.com/watch?v=qVwfaj12xFA

2022. okt. 17. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!