Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden 2 évessel küzdeni kell?

Minden 2 évessel küzdeni kell?

Figyelt kérdés
Küzdeni kell az öltözködéssel, vetkőzéssel, mindennel amit én szeretnék és ő nem. Pl: hazaérünk, és szépen elmondom neki hogy át vesszük a nadrágot meg a cipőt és akkor kimehet az udvarra. Erre jön a visítás, vonaglás, csak hogy ne tudjam átvetkőztetni. És ez elég sűrű. Van amikor meg csak az apjának enged dolgokat. Ez tényleg jó így és kinövi? Mert amúgy nincs neki minden megengedve, agyonkényeztetve. Vannak szabályok, de az se túl sok. Ilyenkor mindig arra gondolok hogy elrontottam valamit?? Jövő héten kezdjük a bölcsit. Akkor mi lesz. Még rosszabb lesz, mert haragudni fog rám? Próbálok következetes lenni, de sajna van amikor nálam is kiborul a bili (ez nem verést jelent!). Hagyjam, és tényleg lecsillapszik?
2010. szept. 27. 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:
szia! most tettem fel kérdést és látom h itt vagy Te! nekem is az a bajom, h valahogy nem érzem h én tartanám a gyeplőt, én a bölcsitől jót várok, persze ha beilleszkedik végre!
2010. szept. 27. 12:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Enyém két hónap múlva lesz két éves, eddig nincs túl sok gondunk az öltözés-vetkőzéssel. Közben mesélek neki (saját fantáziából rögtönzött érdekes) meséket, és simán hagyja, hogy öltöztessem, vetkőztessem. Kíváncsi leszek, mindig igy marad-e, bár kétlem.
2010. szept. 27. 13:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem normális. Nem hallottam még olyan 2 évesről, aki mindent úgy csinál, ahogy a szülők mondják. Neki is kell, hogy legyen véleménye, és ezt ki is nyilvánítja. Dacosak, akaratosak, szófogadatlanok, de imádnivalók.

A bölcsi biztos jót fog tenni, bár az elején lesznek nehézségeid vele.

Sok szerencsét és kitartást!

2010. szept. 27. 13:30
 4/6 anonim ***** válasza:
ÓÓÓÓÓÓÓÓ,de jó,hogy létezik más is,aki ilyen gondokkal küzd.Az enyém 28 hónapos.Egyszerűen már erőm sincs ,hogy küzdjek.Könyörögnöm kell,hogy öltözzünk,vetkőzzünk,fogat mossunk,együnk,aludjunk,fésülködjünk.Szóval először szépen elmondom,hogy gyere öltözni stb,erre csak nyávog és közli,hogy nem.Még egyszer elmondom,de "nem",aztán már felemelem a hangom egy kicsit,de akkor sem.A végén már kiabálok és fenyegetem büntivel.:)Tudom,hogy ez nem jó,de már fáradt vagyok.Én éjjel nappal egyedül vagyok vele és csak remélhetem,hogy egyszer vége lesz ennek.Már mosakodni is utál.Ja,meg állandóan cipelni kellene,de nem vagyok hajlandó rá,szóval üvölt.Lesz ez máshogy?????????
2010. szept. 27. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:

szia, hogyne, normális. mindenre az a válasz, hogy : nem!

nálunk volt párszor próbálkozás pelenkázással, öltözéssel cipőfelvétellel. szb. na mos. ne könyörögj neki! mert akkor eljátszod a cirkuszt, és erre megy a játék. hiszti, cirkusz, és végül ő győz. nálunk sincs sok szabály, de ami van, az van! én megmondtam neki kerek perec, hogy márpedig pelenkát cserélni kell, ölötzni kell mert addig el nem mozdulunk semrre, nincs kaja, ninc séta semmi. volt pár alkalom, hogy hisztizett, de látta, hogy komoylan gondolom. azóta néha van, hogy mondja, hogy nem, felrakom mondjuk apelenkázóra, vagy nem akar beülni a biciklisülésbe, megfeszíti a lábát, és átölel, mondja, nem, bújik hozzám, olyanokr kicsit ringatom, úgy állva, mondom neki, micsoda kis pimaszka ez gyerek itt, akkor is átöltözik/beleül a székbe stb, mert a pelenka pisis, kicsípi a fenkét/apa vár stb a hyleztenek megfelelően. ide oda ringatom, közben visseseket is mondok, már nem hisztizik, nevetgél. mondonm neki addig nem történik más, amíg ez meg nincs. egy ideig így vagyunk, majd beadja a derekát hiszti nélkül. amíg hisztizett, addig se kiabáltam vele, se semmi, mindig nagyon nyugodt, tárgyilagos hangon mondtam neki, utána nem volt büntetés stb. ez egy életkori sajátosság, kinevelni kell, nem büntetni.

21 hónaposk kislány anyukája

2010. szept. 27. 13:55
 6/6 A kérdező kommentje:
A fogmosás az egy rémálom. Hiába próbálok meg mindent, nem akarja, ezért kénytelen vagyok erővel:( mert ugye azt muszáj...nagyon remélem hogy a bölcsiben jobb lesz neki. Mert szerintem már unja az én fejemet egész nap, ezért töri mindig rosszaságon a fejét. Én már nem tudom teljesen lefoglalni sokáig.
2010. szept. 27. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!