Van olyan akinek auti a gyereke de nem log ki a sorbol ovodába vagy iskolába?
Óvodába is. Enyhébb esetek persze. A súlyosabbak is gyakran integrálhatók, csak találj hozzá ovit, amelyik vállalja.
Enyhe esetben én inkább a gyereket félteném, keress jó óvónénit, ha lehet! Mert könnyen kipécézik a többiek ezeket a gyerekeket.
8-ashoz tudok csatlakozni, még a közelmúltban sem volt érdemi diagnosztika szóval sokan végigkínlódták magukat a rendszeren ahogy éppen sikerült.
Más néven ezt hívjuk rideg integrációnak.
Saját példámon, engem csak általános iskola felsőben közösítettek ki, előtte-utána tűrhetően elvoltam. Óvodában, alsó tagozatban nem voltak barátaim, de nem tűnt annyira fel mert csendes, jó tanuló gyerek voltam.
Hivatalos diagnózist felnőttként kaptam, 30 éves korom után.
Nem egyedi történet, jó néhány hasonlót hallottam.
Tudomásom szerint ez manapság sem ritka.
Az autizmus egy elég komoly diagnózis. Olyan gyerek biztosan nem kapja meg, aki nem lóg ki a sorból.
Beilleszkedni be lehet oly módon, hogy elfogadják a gyerekek az autista gyerkőc másságát. De attól még ugyanúgy kilóg a sorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!