Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meg szeretném változtatni a...

Meg szeretném változtatni a gyerekem vezetéknevét az enyémre, hol tudom ezt megcsinálni?

Figyelt kérdés

Az apja nevét szeretném levetetni és az én nevemet szeretném ha felvenné. 4 éves gyerekről van szó.

Valamint olyan opció van, hogy én legyek a gyerek kizárólagos gyámja, vagy ehhez már bíróság kell? Szerencsére eddig nem volt ilyenekre szükség ezért nem tudom.

Nyomós okom van sajnos rá amit nem szeretnék ecsetelni. Köszönöm

2022. okt. 5. 16:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Anyakönyvvezetőnél lehet elintézni, bár úgy tudom hogy kell az apa beleegyezése is. A gyámot nem tudom, abban nem vagyok jártas.
2022. okt. 5. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Bíróság nyilván. A névváltoztatást nem tudod megtenni, ha jogilag nincs alapja.

A nyomós ok nélkül még megjósolni sem lehet, hogy a 2 dolognak mennyire van realitása, lehet semmi.

2022. okt. 5. 16:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A névváltoztatáshoz kiskorú esetén kell az apa engedélye.
2022. okt. 5. 16:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Gyamja annak q gyereknek van, akinek nincsenek szülei, vagy a szülői felügyeleti joguk megszunt. Amire te gondolsz, az a kizárólagos szülői felügyelet. Ehhez bíróság kell és igen komoly ok. Olyannyira komoly, hogy q gyermekbantalmazas nem feltétlenül elegendő.

A nevvaltoztatas kiskorunal csak és kizárólag mindkét szülő beleegyezésével történhet,

2022. okt. 5. 18:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget.
2022. okt. 5. 18:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet kizárólagos felügyelet olyankor is, ha az apa nem érhető el, nincs jelen a gyerek életében. Nevét megváltoztatni viszont ilyenkor sem lehet egyedül.
2022. okt. 8. 17:51
 7/8 anonim ***** válasza:

"Lehet kizárólagos felügyelet olyankor is, ha az apa nem érhető el, nincs jelen a gyerek életében"

Nos, nem így van. Nekem anno csak azért sikerült megkapni, mert apuka azt hitte, ha lemond a felügyeleti jogáról, akkor tartasdijat se kell fizetnie. Az kevés volt a bírónak, hogy a gyerek szuletese óta eltelt 6 évben egyetlen egyszer nem látta, nem érdeklődött felőle

2022. okt. 8. 18:10
 8/8 anonim ***** válasza:
De, így van. Mivel a gyerekem apja a tárgyaláson sem volt hajlandó megjelenni, az idézést sem vette át, semmilyen felügyeleti jogot nem kapott, teljesen logikusan, miért is kapott volna?
2022. okt. 8. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!