Mit tehetek ilyenkor? Vezetéknevet akarok változtatni a fiamnak.
Minden kótházban van egy adminisztrátor, aki pont az anyakönyvi ügyeket intézi.
Ha mész látogatni munkaidőben, keresd fel és kérdezz rá nála.
Fogtok kapni egy levelet, hogy apasági nyilatkozat hiányában rendezetlen a gyermek anyakönyvi kivonata, ezért tegyen az apa apasági nyilatkozatot a jegyzőnél.
Vagy már előtte bementek a hivatalba, és elintézitek.
Anyagi vonzatról nem tudok.
Tudtommal az semmit nem jelent, hogy a kórházban milyen nevet írnak a kocsijára.
Majd az anyakönyvvezetőnél lesz biztos, hogy mi is a gyerek neve.
Nálunk igy zajlott:
Kislányomnál előbb indult meg a szülés, igy nem volt apasági nyilatkozat. Első anyakönyben az én (anyuka) vezeték nevet kapta, kb. 1 hónap múlva kaptunk a jegyzőtől egy levelet, hogy mikor menjek be(apukával) és ott apuka nyilatkozott, ezután a kislányom a következő anyakönyvében már az apuka vezetéknevét viselte. Kb. 2 hétre rá jött meg az új anyakönyv.
Mi is így jártunk pár éve.
Már meg is kaptuk az anyakönyvi kivonatot amin csak én (azaz az anya) szerepelek és az én nevemen volt a pici.
Bementünk az önkormányzathoz, az anyakönyvvezetőhöz küldtek minket, elmondtuk neki mi a problémánk és hogy nevet szeretnénk változtatni.
Így utólag is simán megcsinálták az apasági nyilatkozatot és később megkaptuk a rendes anyakönyvi kivonatot is.
Nem kellett fizetni semmiért és nem kellett tovább futkozni utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!