Rossz anya vagyok amiért 16 hónapos fiamat bölcsibe adom?
Ha lenne egy csöpp kis parányi eszed, akkor a százalékom alapján vissza tudtad volna keresni az első kommentemet és meg tudtad volna állapítani, hogy nincs még babám...
De mindegy!
Kedves 19:07-es! Most tudok csak válaszolni, mert tudod eddig játszottam, etettem, fürdettem, végül simogatva és puszilgatva elaltattam a kisfiam. Mert tudod IMÁDOM ha hozzáérhetek, ha nevet, szeretem az illatát... de hát ezt mindenki tudja akinek van gyereke. Neked van?
Igen, dolgozni fogok, de csak kora tavasztól, a bölcsit viszont muszály elkezdenünk, mert különben elveszítjük a helyet. Azt is utálom hogy itthon leszek napi néhány órát míg Ő bölcsiben lesz. Értelmetlennek tartom így, viszont év közben nem lehetséges hogy beszoktassam (már többször is megpróbáltam kérni), a többi gyerekre és a bölcsi rendjére tekintettel kell lenni.
A következő szeptembert viszont nem tudjuk megvárni.
Létezik jó megoldás?
Nem vagy rossz anya, ha figyelembe vetted a gyermeked lelki alkatát, a döntés meghozatalakor. Ha úgy láttad, nem lesz nagy döccenő, akkor semmi gáz.
Ha csak untad a vele való foglalkozást, és leléptél, az már más.
De akkor nem tennéd föl ezt a kérdést, nem bántana a dolog. Tehát, én nem aggódnék miattatok. Egy jó tanácsot szabd?
szabad? Amikor együtt vagytok, foglalkozz vele sokat -csak vele! A barátnőm épp ezt nem csinálja, nem tesz jót a kicsinek, úgy látom.
Tényleg így van? Bármikor születik a baba, szeptemberbe be kell íratni? Hát remélem nem így van, mert akkor mi értelme van a 2 év gyednek?
Semmit nem tudok a bölcsis szabályokról, de ez nekem nagyon fura.
Szóval pl. valaki májusban születik, akkor 16 hónposan bölcsibe kell járatni? Tényleg így lenne?
Találtam ezt a cikket, hát itt nem ezt írják:
"Tévhit, hogy csak szeptembertől lehet beiratkozni a kerületi bölcsődékbe, s aki lemarad a határidőről, annak egy évet kell várnia. A XIII. kerületben folyamatos a bölcsődei felvétel, havonta egyszer ül össze a szakmai csapat, amely elbírálja a benyújtott kérelmeket. A kerületi bölcsődékbe húsz hetes kortól járhatnak a kicsik, a kérelmet a Szociális Osztályon kell beadni. Újlipótvárosban, Vizafogón és Angyalföldön összesen hét helyszín közül választhatnak a szülők."
Ez csak egy példa. Szóval nem hiszem, hogy évente 1 alkalom lenne erre.
Téged át akarnak verni vagy nemtudom.
Kedves Utolsó Válaszoló!
Már az intézmény vezetőjénél is voltam, a gondozókat is kértem de nem lehet. Tudják hogy még van időm a munkakezdésig. Azzal érvelnek hogy a csoportot felzaklatja ha újabb társuk jön a csoporthoz (ők is sírnak, később nehezebben fogadják el ha már "összeszokott" a csoport, más pici is keresni kezdi az anyukáját a beszoktatási idő alatt,...) Azt mondták november végére szeretnék "összerázni" a csoportot. Akkor fognak csak megnyugodni és kezdik magukat biztonságba és jól érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!