Aki nem engedi a gyereket (ovis korú) tvét nézni,telefonozni és pl beteg otthon van ,panelban lakik, az hogyan kötile a gyereket rosszabb, hidegebb időben ?
Játszanak, mesél, gyurmáznak, rajzolnak, festenek, fonnak, társasoznak meg minden. A legtöbb gyerek elvan a játékaival egy darabig egyedül is. Sőt, még egy darab ággal meg egy marék kaviccsal is. Csak hagyd unatkozni a játékai között, fel fogja találni magát.
Az elmúlt több tízezer évben sikerült megoldani ezt a kérdést képernyők nélkül is. :)
Az óvónő szülőin kitért arra ,hogy se tvt se telefont ne nézzenek a gyerekek.
De egy panelban ha beteg gyerek nem lehet egész nap futkosni ,rajzolni sem fog egész nap, se mesét olvasni .
Nem kettő gyerek van egyik ovis a kicsi bölcsis ha mind a kettő itthon van kő kővön nem marad ,egész nap hiszti ,sírás marakodnak minden játék pár percig jó .A tvt le köti őket legálább addig amíg ki mosok főzök takarítok .
Nálunk pl a tv nem vált be, de hbo go, disney csatorna és letöltött mesék igen.
Ami neki való, azért miért ne nezhetne? Egy kedves mese 1,5 órát nem tesz benne kárt. Én is néztem mesét.
Az agresszív, gyors képi vilagu mesék után zizi lesz. Azt utána többet nem nezheti.
Korlátokat kell meghatároz i nem ész nélkül tiltani
Néztem interjút olyanokkal, akiknek az a munkájuk, hogy vizsgálják a tv hatását a gyerekekre.
Azt mondták, hogy a tv nem károsítja az agyat, a gond vele az, hogy addig a gyerek nem csinál semmit csak passzívan ül.
Nem mászik, énekel, táncol, kreatív, olvas, álmodozik, pakol ki-be a dobozókból, gügyög stb. hanem passzívan bambul.
De én ebből azt szűröm le, hogy ha egyébként se csinálna semmit ami fejleszti (pl. 8 hónapos és vagy mesét néz vagy üvölt a kiságyban amíg elszaladtok wc-re ill. rúgkapál, sír és kiborul ha öltöztetik vagy közben nézi a bogyó és babócát, nagyobb gyerek esetében ha beteg) akkor teljesen mindegy h nézi-e a tévét.
Azért lehet tv pl. a nagymamáknál és a nagynéninél.
De otthon "csak úgy" nem szeretném ha nézné.
(a tv alatt minden képernyőt értek, youtube, hbo go, telefon, tablet stb)
"De egy panelban ha beteg gyerek nem lehet egész nap futkosni ,rajzolni sem fog egész nap, se mesét olvasni"
De, lehet. Csak akarni kell. Vagy nem. Rajtad áll. Táppénzen nem azért vagy hogy takaríts, moss.. Ha dolgozol se napközben csinálod ezeket. Beteg gyerekkel foglalkozni illik. (Ne adj' még be is lehet vonni, ha valami muszáj.)
Ha home officban lennél, akkor aláírom, azt nehéz megoldani, nem is szívesen csinálom. De szabin vagy tp-n a beteg gyerekek mellett könnyű.
Társas, kártya, gyurma, rajz, lego, dia, könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!