Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valakinek bevált valami...

Valakinek bevált valami éjszakai fogcsikorgatás ellen?

Figyelt kérdés

Jó alvó, végigalussza az éjszakát. De iszonyatosan csikorgatja a fogát! Észrevettem, hogy ez akkor fordul elő, ha jön valamelyik foga, ha náthás, vagy ha pisilnie kell. Van, hogy felkeltem és kiküldöm pisilni, ilyenkor elmúlik a csikorgatás. De nem mindig. Kb 1 hete megint előjött,most nem beteg, nem jön új foga és hiába küldtem ki pisilni. Ő nem emlékszik rá,hogy csikorgatja a fogát. A stresszt kizárhatjuk, szerető család veszi körül, az oviban fél napot van és nincs senkivel konfliktusa.

Mit tudnék vele csinálni? Tudom,van egy olyan sín, amit be lehet rakni éjszakára, de arról hallani sem akar.

2022. szept. 27. 08:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szerintem meg 100%, hogy valami külső tényező vagy testi dolog okozza. A rémálmok is általában egy nehéz vacsora után jönnek, vagy ha pisilnie kell az embernek. Ma kipróbáltam, hogy könnyű vacsorát kapott, ma nem csikorgatott. Amikor ezt kiírtam, aznap késő este megivott 2 bögre teát meg kikönyörgött egy banánt, azt nehéz lehetett éjszaja megemésztenie.

Bocsi, de elegem van abból, hogy mindent lelki tünetekkel magyaráznak, hátráltatja a diagnózist rengeteg esetben és kárt okozhat, ha nem a testi tüneteket kezeli az ember.

2022. szept. 28. 08:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Ez a ló másik oldala, ahogyan gondolkozol. Nem nehéz egy banánt megemészteni egy ekkora gyereknek. A stresszt ne úgy értelmezd, hogy csak akkor van ha megerőszakoltak, vagy háború van, a napi dolgok, akár az öltözés, fürdés, óvodai szabályok is stresszelik őket, bármi ami nap közben történik vele, pl. másik gyerek elvette a játékot.
2022. szept. 28. 09:25
 13/15 A kérdező kommentje:
Az ésszerű magyarázatot keresem, nem az elvontat, ami bárkire ráhúzható. Sajnos túl sokat hallgattam ezt a lelki süketelést, többször emiatt halogattam az orvost, vérvételt, foghúzást...annyira gyönyörű, egyszerű és hihető a lelki vonatkozás. Csak mondjuk csinálsz egy Ct-t és egy vérvételt és kiderül,hogy hopika, lehet mégis ez a pici gennyes gyulladás okozta a bajaidat, nem az, hogy Julcsi megsértett az irodában. És milyen érdekes, miután az orvos kikezelte, egyszerre jobban alszol és még Julcsi sem zavar többet. Ezt nyilván nem a fogcsikorgatásra értettem. De többé nem akarom hallani ezt a süket lelki dumát testi dolgok vonatkozásában.
2022. szept. 28. 10:06
 14/15 anonim ***** válasza:

A legtöbb testi probléma pszichoszomatikus eredetű. Akár tetszik, akár nem.

Tök mindegy, akkor diétáztasd a gyereked, úgy majd nyugodtan alszik 😁

2022. szept. 29. 18:47
 15/15 A kérdező kommentje:

Ez a többedik nap könnyű (nem diétás) vacsorán és most jól alszik.

Szerinted mennyire pszichoszomatikus, hogy egy gyerekkori elrontott gyökérkezelésem okozta 10+ évig egy csomó problémámat? :) Biztos kikezelt volna egy pszichológus havi 80 ezerért, ja, mégsem, helyette rendbehozta egy orvos.

2022. szept. 30. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!