Valakinek bevált valami éjszakai fogcsikorgatás ellen?
Jó alvó, végigalussza az éjszakát. De iszonyatosan csikorgatja a fogát! Észrevettem, hogy ez akkor fordul elő, ha jön valamelyik foga, ha náthás, vagy ha pisilnie kell. Van, hogy felkeltem és kiküldöm pisilni, ilyenkor elmúlik a csikorgatás. De nem mindig. Kb 1 hete megint előjött,most nem beteg, nem jön új foga és hiába küldtem ki pisilni. Ő nem emlékszik rá,hogy csikorgatja a fogát. A stresszt kizárhatjuk, szerető család veszi körül, az oviban fél napot van és nincs senkivel konfliktusa.
Mit tudnék vele csinálni? Tudom,van egy olyan sín, amit be lehet rakni éjszakára, de arról hallani sem akar.
Szerintem meg 100%, hogy valami külső tényező vagy testi dolog okozza. A rémálmok is általában egy nehéz vacsora után jönnek, vagy ha pisilnie kell az embernek. Ma kipróbáltam, hogy könnyű vacsorát kapott, ma nem csikorgatott. Amikor ezt kiírtam, aznap késő este megivott 2 bögre teát meg kikönyörgött egy banánt, azt nehéz lehetett éjszaja megemésztenie.
Bocsi, de elegem van abból, hogy mindent lelki tünetekkel magyaráznak, hátráltatja a diagnózist rengeteg esetben és kárt okozhat, ha nem a testi tüneteket kezeli az ember.
A legtöbb testi probléma pszichoszomatikus eredetű. Akár tetszik, akár nem.
Tök mindegy, akkor diétáztasd a gyereked, úgy majd nyugodtan alszik 😁
Ez a többedik nap könnyű (nem diétás) vacsorán és most jól alszik.
Szerinted mennyire pszichoszomatikus, hogy egy gyerekkori elrontott gyökérkezelésem okozta 10+ évig egy csomó problémámat? :) Biztos kikezelt volna egy pszichológus havi 80 ezerért, ja, mégsem, helyette rendbehozta egy orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!