Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adjak vitamint a gyereknek...

Adjak vitamint a gyereknek vagy ne?

Figyelt kérdés

22 hos lanyom megkezdte a bolcsit, termeszetesen 4 nap utan beteg lett, most itthon vagyunk. Korulottem levo szulok mindegyike ad valami vitamint a gyermekenek es nagyon dicserik hogy van javulas betegseg teren... viszont a mi gyerekdokink es a haziorvosunk is azt mondja egy egeszseges gyereket nem szabad vitaminozni, az a dolga most hogy beteg legyen , igy kap immunitast es igy lesz eros az immunrendszere mire megy suliba.

Hogy max csak abban az esetben kell vitamint adni ha mar antiobiotikumot is kap ..es tobbszor megvolt egymas utan fazva..

Ferjemmel azota se tudjuk eldonteni adjunk neki vitamint vagy ne

A szomszed kislany beres cseppet szed es azota egyszer se volt megfazva.

2022. szept. 14. 10:52
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Én csak télen szoktam adni, ha az orvos azt mondja, hogy nem kell, akkor nem kell. Egyébként ha több egészséges kaját adsz neki, akkor ugyanúgy több vitaminhoz jut a szervezete.
2022. szept. 14. 11:06
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Én C,D vitamint adok a gyerekeimnek augusztus végétől,kb áprilisig.A multivitamin felesleges,és még gondot is okozhat néhány esetben,ha valamiből túl sok kerül a szervezetbe.Nálunk mind a 4 gyerek nagy már,mi túl vagyunk ezen a kezdeti folyton betegségen,talán hamarabb gyógyultak így mint a társaik,de az első években valóban mindig beteg volt valaki.Aztán kinőtték.Most 14,12,11,10évesek.Már nagyon ritkán betegek.
2022. szept. 14. 11:12
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

D vitamint kapja télen, neha ha eszembe jut akkor c vitamint is.

Tavaly kezdte az ovit, 2 hónapot járt, most ugye szept1 óta. Még nem volt beteg.

Sógorék tömik marslakocskávak, béres cseppel, c,d vitaminnal a gyerekeket. A nagy 4 éves ovi, a kicsi 3 éves bölcsis. 1hetet mennek, 2hetet otthon vannak.

A mi gyerekorvosunk is azt mondja, felesleges.

2022. szept. 14. 11:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
C, D vitamint adok, szerintem ez elég.
2022. szept. 14. 12:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi egyszer vettünk Forever Kids vitamint. De annyira lerontotta a vérképét,hogy abbahagytuk.

C,D vitamint kap. Meg néha gumivitamint.

2022. szept. 14. 12:49
 6/10 anonim ***** válasza:
C, D vitamint kap minden nap és Béres cseppet, de azt nem mindig. Eskimo kid halolajat kap még ezen kívül.
2022. szept. 14. 12:52
 7/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, nekem ritkan beteg a gyerekem (ovis, de előtte a bölcsiben sem volt beteges).
2022. szept. 14. 12:53
 8/10 anonim ***** válasza:
C és D vitamin elég, nekünk is mindig ezt javasolja a gyermekorvos. Az óvodás lányom kap multivitamint, de így is sokszor beteg. Neki inkább étvágy javítás miatt kell. Igazából nem vesztesz semmit, ha adsz neki multivitamint, de felesleges.
2022. szept. 14. 13:03
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

"egy egeszseges gyereket nem szabad vitaminozni"

Szerintem nem ilyen komoly dolog ez, hogy "vitaminozni". Veszel bárhol valamilyen vitamint hidd el, nem lesz baja tőle, de túl sokat nem is kell tőle várni, jutavit gumimacikat szoktam venni.

2022. szept. 14. 14:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem kihányta a d vitamin cseppeket kb 3 évesen. Akkor sokáig nem adtam neki tobbet. Aztán kipróbáltunk mindenféle gyerekvitamint, semmi sem lett jobb tőle. Szed vasat, legalább a vérképe alapján nem vashiányos. Szerintem a vaspótláson kívül sem felnőttnek,sem gyerekneknem érnek semmit a vitaminok, sőt, sokszor rontanak a helyzeten. A legtobb vitamint simán be lehet vinni normális táplálkozással.
2022. szept. 16. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!