Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi mesét engedsz nézni a...

Mennyi mesét engedsz nézni a 3-4 éves gyermekednek a tv-ben, vagy más platformont egy nap?

Figyelt kérdés
Mennyit nézheti az olyanokat, mint Mancs őrjárat, Santiago stb.?
2022. szept. 6. 06:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

3 éves lesz, bogyó és babóca meg a mancs őrjárat megy, naponta 2-3 rész amíg reggel összeszedem magam, és elkészítem a reggelit. Alvás előtt sosincs mese.

Viszont mikor lázas, beteg és csak ül az ágyban nyűglődve/rajtam csimpaszkodna egész nap akkor is szoktam mesét kapcsolni hogy legalább egy ebédet fel tudják rakni főni.

2022. szept. 6. 09:59
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Semennyit, nincs igénye rá. A 7 éves nagytesója is nagyon ritkán néz tévét, így a kicsinek se "kell" kapcsolnom.
2022. szept. 6. 12:25
 13/16 anonim ***** válasza:
*tévé alatt nem csak a tévét értem, hanem minden "képernyőt"
2022. szept. 6. 12:26
 14/16 anonim ***** válasza:
37%

3 és fél éves, eddig semennyit nem engedtünk, főleg azért, mert bár ő már elég nagy, hogy beleférjen napi 1-2 mese, van egy öccse is, és nem akartam, hogy a kicsinek kirohadjon tőle az agya.

Most, hogy óvodába került, és csupa ilyen Sam meg Mancs őrjárat gyökérségekre ráfüggött gyerekekkel van körülvéve és egész nap tüzet oltanak meg helikopterrel mentenek, kezdem úgy érezni hogy nem ártana megnéznie néhányat, hogy ne legyen annyira fogalmatlan szegénykém.

2022. szept. 6. 12:57
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
14, hidd el, így is be tud majd kapcsolódni. Lányom se nézett semmit, mégis ovikezdet után kicsivel már kivülről fújta az összes Mancs meg Jégvarázs szereplőt és mesélte, hogy most ezt és ezt jàtszottak. Vartam, hogy majd szól, hogy "anya meg szeretném nézni ezt meg ezt", de fel se merült benne.
2022. szept. 6. 13:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Az, hogy egy gyerek eljátszik valamit, szerepjátékozik, pont hogy jó.

Azt meg hogy veszélyes dolgokat nem csinálhat, alapból kellene tudja. Vagy ha nem rajzfilm miatt mászik fel a könyvespolcra, az nem baj?

Az, hogy a cukor felpörgeti a gyerekeket egy tévhit. Volt kísérlet, kutatás erről meg minden. A szülők akkor is úgy ítélték meg, hogy a gyerekük a cukortól fel van pörögve, mikor csak édesítőszeres édességet kaptak.

Nekem 4 évesen amúgy a saját szobámhoz kaptam egy saját tv-t is. Elég sokat néztem, aztán valahogy mégse lett semmi bajom. 🤷‍♀️

2022. szept. 6. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!