Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tudnék ez ellen tenni?

Mit tudnék ez ellen tenni?

Figyelt kérdés
Van egy unokaöcsém(tesóm gyereke), aki kéthetente jön hozzánk 2 éjszakára, mi vigyázunk rá. Most a hétvégén nálunk volt, de 2 héttel ezelőtt nem tudtunk rá vigyázni, szóval 1 hónapig nem láttuk. Lassan 5 éves lesz, és sajnos szülei nagyon elkényeztetik. Ő a diktátor, és mindent megtesznek neki. Bármit csinálhat otthon. Hétvégén voltunk egy családi napon, ami nagyon tetszett neki, de édesanyám(neki nagymamája) mondta neki, hogy mennünk kell. Már későre járt, ő játszott 3 órát, mi meg ültünk a padon, és beszélgettünk. Aztán mondtuk neki, hogy mennünk kell, de ő megmakacsolva magát elfutott. Én rögtön utána futottam, nejogy kifusson az autó elé. A kezembe vettem(még elbírom(, de aztán ordítani kezdett, és mikor rájött, hogy ezzel semmire nem megy, elkezdett rúgni, harapdálnj, ütögetni. És amikor visszatértünk szüleimhez, Anyu beültette az ölébe, és elmagyarázta neki szépen, miért kell mennünk. Majd végre, nagy nehezen sikerült odavinni a kocsihoz, odavágta, hogy utál minket gyilkoló szemekkel(ordibálva). Majd mikor hazaértünk, bevágta a durcit, enni se akart. Nagy nehezen evett egy fél szendvicset. Másnap pedig bármit kértünk tőle, azt mondta, hogy Soha!, vagy ,,ezt tilos nekem''. Következett az ebéd. Megbeszéltük vele, hogyha megeszi az ebédet, megeheti a cukorkát, ami tegnapról maradt. De ő nem evett egy falatot sem, és ordibálva, csapkodva követelte a cukorkát. Én feltettem a szekrény tetejére, és elmagyaráztam neki, hogy megkapja, ha evett. Aztán megint elkezdett harapdálni, majd édesanyám megszánta, és odaadta a cukrot. És el is mondtam anyunak, hogy ez a legrosszabb, amit tehetett, mert így tudja, ha harapdál, csapkod, akkor eléri a célját. És megjegyzem, oviban többször is panaszkodtak rá, hogy harapdálja, ütögeti társait. Mit tudnánk ez ellen tennj? Valami tanács esetleg?

2022. aug. 30. 13:10
 1/9 anonim ***** válasza:
24%
Dackorszak...
2022. aug. 30. 13:13
 2/9 A kérdező kommentje:
1: eddig ezt mi is tudtuk, nem ez volt a kérdés
2022. aug. 30. 13:15
 3/9 anonim ***** válasza:
29%
Büdös nagy pofont neki még idejében. Akkor megtanulja, az ilyen elfajult esettel nem tudom mi egyebet lehetne tenni. Mi is kaptunk anno, mégis felnőtt mindenki, ember lett belőle. Meg kell fogni még idejében, ezekből lesznek a szülő gyilkosok felnőtt korukra.
2022. aug. 30. 13:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szülőkkel beszéld át ezt a viselkedést és javasold: oldjátok meg együttesen, jobb lesz ha nem egy neveletlen, szófogadatlan gyerekre kell vigyázni...

A cukor odaadása pedig hiba volt... Ezzel megtanulja, hogy a hisztivel, rúgással-harapással "eléri amit akar"...

2022. aug. 30. 13:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát, igen. Én is ezt mondtam anyunak. De ő azt mondta, hogy úgysem fog lenyugodni, adjuk oda, mert ő ezt nem bírja hallgatni, néznj. Az jó módszer, ha ilyen rohamjainál leöntöm egy pohár vízzel?
2022. aug. 30. 13:57
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem a te gyereked, nem is kell rá vigyáznod. Megmondhatod, hogy nagyon neveletlen a gyerek, te így nem szeretnél rá vigyázni. Ennyi.
2022. aug. 30. 14:11
 7/9 A kérdező kommentje:
6os: Az a baj, hogy a szívem szakad meg, mert hogyha nem vigyázok rá, akkor éjfélig ül a séffülkében, mivel hétvégén mindketten dolgoznak.
2022. aug. 30. 14:15
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

A lehető legrosszabb megoldás leönteni vízzel, ezen akár tesóddal össze is veszhettek. Nagyon mérges lennék ha a testvérem ezt csinálná a gyerekemmel, akármilyen neveletlen is. Mert hogy neveletlen ez látszik. Amúgy 5 évesen már nincs dackorszak, csak rosszul berögzült hisztikezelés. Én leülnék tesóddal beszélgetni erről, nem tamadólag, csak segítő szándékkal. Kérdezd meg,hogy otthon is ezt csinálja-e, és hogy reagálnak rá ilyenkor. Hátha ők tudják kezelni a kitöréseit és neked is tud tanácsot adni. Biztos vagyok benne,hogy otthon is volt már ilyen , és vagy tudjak kezelni és akkor atadják neked is a tudást, vagy nem tudnak vele mit kezdeni és akkor együtt kitalálhatjátok.

Ezt ki kell tapasztalni hogy tudjátok kezelni nála, nincs örök érvényű tanács, minden gyerek más. Van akit le lehet nyugtatni hízelgéssel ( ami nem azt jelenti, hogy megteszem amiért hisztizik), humorral, eltereléssel, megegyezéssel. Szóval remélhetőleg a szülei már kitapasztalták.

2022. aug. 30. 14:23
 9/9 anonim ***** válasza:
7# Gondolom akkor ez a baj forrása.
2022. aug. 31. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!