Miért lett a szabályos tejfogakból szabálytalan maradó fogsor?
Ez normális.
Gondolj bele, még csak most cserélődtek ki a babakori fogak azokra, amiknek élete végéig ott kellene lennie, persze, hogy nagynak tűnnek...
A rés is valószínűleg eltűnik majd
Utolsóra egyet reagálnék.. kivéve, ha a családban durva mélyharapás jellemző.. akkor a metszők cseréje után érdemes egy állapotfelmérésre elvinni.
Sajnos nálam ez áll fenn,
Gyerekkoromban még senki nem gondolta, mert nem volt vészes.. most pedig több milliómba és hónapok gyógyulásába kerülne rendbetenni - állkapocs átszabása, mert nem jól fejlődött-mint kiserült már a 3. Vagyok a családban.
Van 2 gyerekem, utánajártam, hogy náluk hihy kerülhető el.
8-9 éves korban, hogy megfelelően alakuljon, már ellenőroztetni kell.
De ez nagyon ritka
Nem a Kérdező esete, az teljesen normális ( nekem már akkor sem volt rés köztük mondjuk, ez is az egyik baj.. szabálOsak a fogaim.. csak befele fordulnak)
Még bőven alakulhat, ezen nem
kell most aggódni, az alsó 4 metsző gyakran jön kicsit kuszán, aztán a nyelv “helyre löki” őket.
A fogtechnikusnak üzenem fogorvosként és fogszabályzós rezidensként: rosszul tudod, a legjobb időszak a fogszabályzásra 8 éves kor, amikor még bőven zajlik a fogváltás. Az anomáliák közel 100%a ilyenkor már látható, és növekvő fázisban lehet a legtöbbet befolyásolni, a legkevesebb munkával. Pont az a baj, hogy a legtöbben a már kamasz gyerekeiket viszik el, amikor már a végén vannak az állcsontnövekedésnek, vagy már le is járt és akkor jön a csodálkozás, meg a sírás rívás, mikor kisül, hogy már szóba sem jön esetleg kivehető készülék, mert lecsúszott róla, de gyakori az is, amikor azt mondjuk, hogy vagy kompromisszumos eredménybe törődjenek bele, vagy műtét.
Fogorvoshoz elvinni felmérni a terepet már most is lehet. Vannak készülékek, amelyeket egészen kicsiknek találtak ki, amelyek olyan rossz szokásokról szoktatják le a gyereket, aminek köszönhetően később fogszabályozni kellene. De ehhez szakember kell, aki észreveszi, hogy gond van. Én mondtam már 6 évesnek is, hogy tuti a fogszi, mert sok esetben már ott jól látható a gond, ami csak rosszabbodni fog.
Egy hetes szünet volt a két felső metsző fogam között, (mint Vanessa Paradisnak) az első osztályos fotómon, aztán még évekig. Szerencsére nem csúfoltak vele.
Később egy fogselyem nem fért be, annyira összenőtt.
8 évesemnek a felso also 4-4 metszője van kint. A felső szélsők.kifelé állnak teljesen mint 2 agyar.
A kozepso 2 metszők közt pedig semmi rés nincs.
Szóval fogszabályzás lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!