Szerintetek van olyan szabálytalan fogsor amit már nem lehet szabályozni? Bővebben lent!
Kicsit már benne vagyok a korban 22 éves vagyok! Az elmúlt héten elmentünk egy fiatal orvoshoz aki megnézte a fogamat és azt mondta ezen sajnos ő már nem tud mit csinálni. Menjünk fel pestre a szájsebészetre meg ahol műtéteket is végeznek de szerinte ezt meg kell műttetni és talán még utána lehet szabályozni.
Az ő véleménye szerint kicsit előrébb van az alsó állkapcsom a felsőtől így a fogaim is. Illetve középen van hézag a két fogsorom között! Nem tudom,hogy most ő nem értette e meg vagy nem akarta bevállalni de nekem nem az lenne a fontos,hogy összeérjen az alsó és felső fogsorom középen , Hanem az,hogy a felsőt egy kicsit szabályosabbá tegyék és semmi más. Nagyon elkeserített!
Először is: mindig, minden életkorban lehet fogszabályoztatni.
A különbség a felnőttkori és a gyermekkori fogszabályozásban ott adódik, hogy gyermekkorban még zajlik a csontosodás, így lehet formálni, alakítani az állkapcsokat, ha harapási rendellenesség van (túlharapás, mélyharapás, előreharapás, stb)
Ezeket a harapási rendellenességeket felnőtt korban már csak foghúzással, vagy foghúzással kombinált állkapocsműtéttel lehet korrigálni.
Gyakori eset a rövid alsó állkapocs és a kiálló felső metszőfogak. Ilyenkor a felső állkapocsból 1-1 kisőrlőt eltávolítanak, majd a kezelés végén ha még szükséges, akkor az alsó állkapcsot műtéttel meghosszabbítják. A végeredmény nagyjából így néz ki:
A te esetedben mondjuk ennek pont az ellenkezője áll fent, de arra is találni jó before/after képeket, ha beütöd a google-be, hogy "ortognath surgery". Például ez is elég látványos:
Elhiszem, hogy Te csak a rést szeretnéd eltüntetni, de általában nem végeznek "részmunkákat" a fogorvosok sem. Ha látják, hogy más probléma is van, akkor azt is meg kell oldani. A fogszabályozás nem csak esztétikai, de egészségügyi kérdés is. Ha nem megfelelően záródnak az állkapcsok, akkor a fogak máshogy kopnak, hamarabb szuvasodnak és az állkapocs ízület is tönkremegy idővel.
Két helyet ajánlanék neked jó szívvel pesten, ahol egészen biztosan megtalálják a megoldást a helyzetedre. Az első Dr. Hermann Gábor ( [link] Ő abszolút a műtétek és a húzások ellen van, általában minden helyzetre van egy alternatív megoldása, bár árban nagyon húzós.
Kevésbé drága, de még mindig igen kreatív és minőségi munkát végez Dr. Csiki Péter ( [link]
Hozzájuk mindenképpen elmennék a helyedben egy konzultációra, ha időd és pénzed engedi és nem szeretnél olyan kompromisszumos megoldásba belemenni amit később az egészséged vagy az arcod esztétikája bánna.
Köszönöm részletes tájékoztatásodat és segítségedet!!
Nagyon rendes Tőled! Még egy esélyem van egy másik orvosnál a jövőhéten! Remélhetőleg ő is tud benne segíteni de ha végképp nem akkor Marad valamelyik a kettő közül amit küldtél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!