Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is be adatta a gyerekének...

Más is be adatta a gyerekének a Bárányhimlő elleni oltást?(Varivax) 2 hónap múlva adja be neki az ismételt oltást.Így még nem védett a gyerek ugye?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 éves. Sokat hallottam szövődményről, így meg vettem neki, és ma be adta neki az orvos. Nem esett bele az ingyenesbe, mert előtte született. Októberben kapja a másodikat.
2022. aug. 22. 21:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyire már most is védett, ha elkapná a betegséget akkor könnyebben átvészelné 1 oltással is. Én beadattam a nagynak, amikor nem volt kötelező, a kicsinek most meg már az.
2022. aug. 22. 22:00
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed megválaszolásához gondolj bele az oltások hatásmechanizmusába. A szervezet találkozik a kórokozóval, riadót fúj, megismeri. Begyakorolja, hogy milyen ellenanyagot kell az adott kórokozó ellen gyártani. Az ismétlő oltás a még több gyakorlás végett kell. De a 0 oltáshoz képest az 1 oltás is segít, legalább egy picit.
2022. aug. 22. 22:20
 3/13 anonim ***** válasza:

Én egyet adattam, akkor még nem volt kötelező. A haziorvos javaslata az volt h ezzel az 1 el el fogja kapni de Nagyon könnyen viseli, szövődmény nélkül és tuti egy életre védett lesz. Azt mondja ezt javasolja a körzetben és bevált. Oké

Jött a covid, bárányhimlő járvány elmaradt. Fiam iskolás lesz és a doki nem akarja beadni neki a 2.at már.

Nem tudom mi van, lesz ilyenkor

2022. aug. 22. 23:47
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
3, adasd be mással! Mondjuk én erőteljesen elgondolkodnék az orvosváltáson is. Ez már egy megdőlt elmélet, kb. 10-12 évvel ezelőtt volt ez a javaslat, hogy adass csak be egyet, de még 10 évvel ezelőtt is az volt ennek az ajánlásnak a folytatása, hogy ha iskoláskorra nem esik át természetes úton, akkor jöhet a második, mert minél nagyobb annál szarabb átesni rajta.
2022. aug. 23. 06:41
 5/13 anonim ***** válasza:
13%
Én beadattam de régen én (meg mindenki más) volt bárányhimlős és mindenki túlélte szövődmény nélkül. Még ha el is kapja,maximum kijönnek rajta a kiütések, amiket kenni/hintőporozni kell és 1 hét alatt elmúlik.
2022. aug. 23. 08:41
 6/13 anonim ***** válasza:
85%
5, ez a bárányhimlő, nem az a bárányhimlő, mint régen volt. Át is nevezhetnék farkashimlőnek is akár. Sokkal több a szövődményes eset, mint rég.
2022. aug. 23. 08:44
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Ne beszélj már hülyeségeket.
2022. aug. 23. 08:50
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez tényleg így van, az oltás miatt mutálódott a vírus, sokkal vadabb és súlyosabbak lehetnek a szövődmények.
2022. aug. 23. 10:08
 9/13 anonim ***** válasza:
72%
Biztos be fogom neki, és magamnak is. Ugyanis én még nem voltam. Terveztem terhesség előtt, de valahogy a covid miatt elmaradt. Most meg parázhatok még ezen is, hogy mi van ha most kapom el, így terhesen. Ha ki lehet védeni egy oltással ezt a betegséget, akkor az a jó döntés szerintem.
2022. aug. 23. 12:23
 10/13 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek kedves utolsó !
2022. aug. 23. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!