Aki nyáron elkezdte leszoktatni a gyermekét a pelusról, most, hogy beköszöntött az ősz, hogyan tovább?
Attól függ, milyen sikerrel járt a nyári program, illetve, hogy mennyi idős a gyerkőc.
Ha nyáron már szólt, akkor valószínűleg most is fog, de gyakori, hogy az utolsó pillanatban.
Jó lenne, ha nem kéne visszatérni a pelushoz. Nekünk szerencsénk volt, mert nyár végén lett 3 éves, így pont belecsusszantunk még a jó időbe. Fiatalabb korában előbb a pisi ment (wc-be, ő a bilit kihagyta) viszont a nagydologhoz még sokáig kért pelust. Egy ideig toleráltam, próbáltam rábeszélni, ha nem ment, kapott pelust.
Viszont beharangoztam, ha elfogy, akkor nem veszünk többet, szerencsére elfogadta.
Várható nálatok is ilyesmi, többektől hallottam ilyen szokást a miniktől.
Én a fokozatosság és a rábeszélés híve vagyok, ami végülis sikerült.
Hát mi nyáron kezdtük, hogy nincs pelus, most már semmi gond, bárhova el tudunk menni baleset nélkül. Most is bent voltunk a városban csavarogni kb. 3 órát, és amikor hazaértünk, akkor szólt, hogy kell pisilnie. Én már csak alváshoz adom rá a pelust, de ha ez elfogy, akkor már egyáltalán nem akarok többet venni. Amúgy most lesz 3 éves a fiam.
De szerintem a tiéd még kisebb lehet, bár nem írtad, mennyi idős. Én a helyedben visszaadnám rá a pelust, hiszen már jó ideje van nélküle, mégsem szól, ha pisilnie kell, szóval még nem érett meg a dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!