Bölcsibe vagy oviba menjen jövőre?
Figyelt kérdés
Jövő novemberben lesz 3 éves a kisfiam és nem tudom melyik a jobb ha melyikkel kezdem mert még nem járt bölcsibe, és félek hogy az oviban meg túl szigorú a beszoktatás. Tapasztalatok?2010. szept. 23. 09:38
1/6 anonim válasza:
Ha már 3 éves lesz novemberben, nyugodtan mehet oviba! Ott sem szigorúak a picikkel, a legtöbb óvónő nagyon jó szakember és szívvel-lélekkel végzi a munkáját, nagyon szereti a gyerekeket :)
2/6 A kérdező kommentje:
az egyik oviban azt mondták hogy úgy megy beszoktatás hogy első nap ott vagyok vele 1 órát utána feltünésmentesen lépjek le , és másnap meg már nem is lehetek bent. Akkor az ovi a nem jó? mert én ettől félek mert igy biztos nem szokná meg a fiam, sőt! Egy életre elmenne a kedve tőle mert úgy érezné átvertem.
2010. szept. 23. 11:49
3/6 anonim válasza:
Szia!
Nekem anyum bölcsibe gondozónő. Ha 3 éves kora előtt nem adod bölcsibe, 3 évesen tuti nem veszik fel. 3éves 1 naposan mennek automatikusan az oviba.
Szerintem a beszoktatástól nem kell félni, ha elmagyarázod neki rendesen mi fog történni. Nem mindenki jár bölcsibe, aki megy oviba.
4/6 anonim válasza:
3 éves gyereket már oviba kell iratni, nálunk a bölcsibe már be sem vennék. Nálunk az oviban nem ilyen szigorú a beszoktatás. Fokozatosan történik, először 1-2 órát kell csak ottmaradnia, aztán délelőtt, utána már ott is ebédelhet és alhat ha szívesen marad stb. Attól függ, hogy tud alkalmazkodni a gyerek, de kb.1-2 hét szokott lenni és az első héten akár minden nap is ott maradhat vele az anyuka.
5/6 anonim válasza:
Az én fiam 13 hónaposan került be bölcsibe, majd most szeptembertől 2,5 évesen ment oviba. Már 2,5 évesen is nagy volt a bölcsihez. Amint jött egy kisebb baba, látszott, hogy visszább estek a fejlődésbe. Megint kellett volna a cumisüveg, a pelenka, a cumi stb. Most az oviban nagyon jól érzi magát, és minden nap elmondja, hogy sokkal jobb, mint a bölcsi volt. 3 éves korhoz közel már inkább a nagyokkal érzik jól magukat, és nem a 1,5-2 évesekkel. Az óvodai foglalkozások is kreatívabbak, és a fiam ezeket is jobban élvezi. Én az ovira voksolok. Arról nem is beszélve, hogy 3 éves kortól már oviskorú :)!
6/6 A kérdező kommentje:
Értem akkor nézek másik ovit, lehet h csak ez az egy ilyen szigorú. Köszi a válaszokat!
2010. szept. 23. 23:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!