Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Kislányom nagyon...

Mit tegyek? Kislányom nagyon rossz alvó,3-4x ébred éjszaka.

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves,de még mindig nem alussza át az éjszakát. Este 9-kor elalszik, hajnali 1-kor felébred,megitatom,visszaalszik,hajnali 2-kor újra felébred és legtöbbször 3-4-ig nem is alszik vissza,ennek ellenére 6-kor már felébred. Már délelőtt 9-10-kor fáradt,nyűgös, hamar elszik és akkor 3 órát alszik,próbáltam ezt lerövidíteni,hátha a hosszú délutáni alvás miatt nem alszik,de semmi különbség nem volt. Tudom,ez mellékes,de már teljesen kimerültem,hogy nem alszom többet 3-4 óránál többet folyamatosan. Volt valaki hasonló helyzetben?

Tudnátok tanácsot adni?

2010. szept. 21. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:
46%

Mi is ebben a cipőben vagyunk.Idegileg kivagyok.Lifenetwork-ot nézek,és örülök,ha valaki rosszabb,mint az én gyerekem!:-)

Majd kinövik.Remélem.Elvesztettem a türelmem vele,de reggelre semmire nem emlékszik...

2010. szept. 21. 22:17
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Ne kell fel hozzá. Majd leszokik róla ha látja hogy nincs értelme felkelni. Nehogy már ő irányítson te meg élőhalott legyél...
2010. szept. 21. 22:19
 3/6 anonim ***** válasza:
2. válaszadó.2 éve nem kelek hozzá.mégse szokik le.
2010. szept. 21. 22:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

MEnnyit van a gyerek szabadban naponta? Ugyanis könnyen lehet, hogy az abaj, hoyg keveset van kint. Minden gyereknek (akármilyen idöjárás is van, kivéve, ha - 15 foknál hidegebb van) szüksége van naponta legalább 2-3 órai szabadban játszásra, sétára. Ha ezt betartod, akkor nincs olyan, hogy nem alussza végig az éjszakát.

Egyéb okok lehetnek még, hogy az éjjel itatás "érdekes" neki: ha felébred, akkor ne csinálj világosat (vagy csak egy gyenge kislámpát kapcsolj be), itasd meg, de se ne mesélj, se semmi más szórakoztatás ne legyen.

Lehet, hogy a szoba túl meleg, vagy elhasznált a levegö: legfeljebb 20 fok legyen, de jobb, ha csak 18, mielött lefekteted, legalább 10-15 percig nyisd ki teljesen az ablakot (utána hamar visszamelegszik, max. újabb 10 perc kell hozzá), a gyereken csak pizsama legyen meg egy nem túl vsatag takaró.

A másik tipp neked: ha délután a kicsi alszik, akkor te is feküdj le es pihenj, akkor kevésbé visel meg a helyzet. (A munka megvár utána is)

négy gyerekes anya

2010. szept. 21. 22:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát az én gyerekem 2x van kint naponta, főleg most, hogy az ovi is elkezdődött, de még mindig felkel éjszaka 2-3x. Bár most már van olyan hogy csak 1x kell. Igenis vannak rosszul alvó gyerekek. Az én kisfiam pl. 1 éves korában volt, hogy 15-17x ébredt. Muszály volt felkelnem hozzá, mert ha hagytam volna sírni, akkor még annyit sem aludtunk volna. De csak megsimogattam és már aludt is tovább, de így is fárasztó volt, mivel csak fel kellett hozzá kelni, még ha csak pár másodpercre is. Mindent kipróbáltunk semmi nem javított az alvásán. Most 3 éves és már most kezd javulni a helyzet.
2010. szept. 22. 13:51
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Mi is mindent kipróbáltunk,amit csak lehetett,de sajnos nem volt eredménye. Viszont érdekesség:tegnap végre átaludta az éjszakát!!!-lehet egy kismanó megsúgta neki,hogy a Gyakori kérdésekben "panaszkodtam" róla:)))

2010. szept. 22. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!