Mikor jön ki az utolsó négy tejfog?
Figyelt kérdés
Azt mondta nekem nemrég egy 3 gyermekes anyuka, aki amúgy is gyerekekkel foglalkozik, hogy 3 éves kor körül...na most a 21 hónapos kislánlyomnak már csak ez a 4 fog hiányzik, hátul a négy őrlő. amúgy sem ő a jó magaviselet példaképe manapság (dackorszak), de amit 3-4 napja művel, az kriminális...semmi sem jó neki, egész nap nyekereg, alig eszik, rosszul alszik, nagyon anyás (amúgy is az, de most extra módon). nem tudok belenézni a szájába, csak megtapintottam, és mintha be lenne duzzadva, lehetséges, hogy a foga jön, és amiatt ilyen kerge?2010. szept. 21. 13:02
1/8 anonim válasza:
én ugy tudom 20-36 hónapig kell kijöjjön, tehát 3 éves koráig. De ha előbb jönnek az nem baj!
2/8 anonim válasza:
Az utolsó 4 fog nagyon megviselheti a gyermekeket. Általában 1,5-3 éves kor között bújik ki. Az én fiamnak 2,5 évesen jött ki, a kicsinek még nincs kint.
3/8 anonim válasza:
Az én fiamnak 26 hónaposan bújt ki az utolsó fogacskája,és ezt az utolsó 4 fogat viseltük a legjobban,szinte észrevétlenül bújt elő.Szerintem 1-2 hónapon belül kibújnak a kislányod fogacskái.
4/8 A kérdező kommentje:
Nálunk eddig minden fog oltári cirkuszt hozott magával....csak reménykedtem, hogy akkor most szünet lesz, de ezek szerint mégse. Remélem hamar kijönnek, de pl. a szemfogai vagy 4 hónapig vártak, amíg hajlandóak voltak kibújni, addig csak feszítették az ínyt (meg az én idegeimet). :D
2010. szept. 21. 13:24
5/8 anonim válasza:
A kisfiam 2.5 éves,és még 1 foga hiányzik(de már az is kibújóban van)...a 3 szinte egyszerre jött(augusztus elejétől),és nem volt egyszerű.Állandóan folyt/folyik a nyála,és mivel ilyenkor egy kicsit gyengébb az immunrendszerük,szinte folyamatosan taknyos.Na,de sebaj,nemsokára túl lesz rajta.Ami érdekes,a nagyobb gyerkőcnél semmi ilyesmi nem volt,minden foga szinte észrevétlenül bújt ki.
6/8 anonim válasza:
Ha jól emlékszem a lánykámnak 1 évesen már csak a 4 foga hiányzott, és 1,5 évesen azok is kinőttek. A kisfiamnak is megvolt már mind 1,5 éves korára, de elvileg tényleg 3 éves korára kellene meglennie a 20 fognak.
7/8 anonim válasza:
2 éves státuszon már kint volt mind a 20 foga nagylányomnak.
8/8 anonim válasza:
Ez a fogzás mizéria minket is kikészít. Kisfiamnak is 1 rágó, ill. az utolsó négy hiányzik, és még nincs 15 hónapos. 13 hónaposan már mind a 4 szemfoga kint volt. Mi is megszenvedtük, az első metszőtől kezdve..
Szóval szvsz erre nincs általános szabály. Én csak reménykedem, hogy nem lesz nagy szünet, hanem "gyorsan" letudjuk az egészet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!