Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen tudta a gyereketek...

Hány évesen tudta a gyereketek, hogy mit jelent a ma, holnap, tegnap jelentése?

Figyelt kérdés
2022. jún. 30. 19:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
2 és fél éves, szerintem már tudja. Mondom neki, hogy holnap megyünk valahova, akkor mondja, hogy előbb aludni kell, és utána.
2022. jún. 30. 19:56
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
3 évesen.
2022. jún. 30. 20:29
 3/12 anonim ***** válasza:
59%
Enyém is 2,5 éves, már érti nagyjából szerintem, de nem mindig használja pontosan.
2022. jún. 30. 20:34
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Meglepődtem a válaszokon, az enyém 5 éves, de nem tudja ezeket tisztán, keveri a holnapot a tegnappal.
2022. jún. 30. 20:49
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

Dehogy tudja 2 évesen....Az időfogalom majd iskolában alakul ki. Addig kb fogalma sincs róla.

A 6 éves lányom most kezdi kapizsgálni.

2022. jún. 30. 20:50
 6/12 A kérdező kommentje:
Az én fiam 4 éves lesz augusztusban és ő sem használja még helyesen a tegnap és a holnapot. Pl. Történt valami régebben akár 1 hete és arra azt mondja tegnap. Reggel mikor fel kel megkérdi lesz e holnap ovi. De ő arra gondol, hogy az nap kell e mennie. Ezért tettem fel ezt a kérdést. De akkor nincs vele gond,hogy nem tudja még!?
2022. jún. 30. 21:11
 7/12 anonim ***** válasza:
42%

"Az időfogalom majd iskolában alakul ki. Addig kb fogalma sincs róla"

Na ne vicceljünk már!

Szakszolgálatnál az 5 évestől lazán elvárták már, bőven az iskolaérettség része.

Az a 6 éves, aki nem tudja, durván megkésett.

2022. jún. 30. 21:14
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Óvodáskor végére kezd kialakulni az időfogalom, ennyi idősen ez rendben van így.
2022. júl. 1. 00:34
 9/12 anonim ***** válasza:
91%

Az én két évesem csak annyit ért belôle, hogy tegnap=elmúlt dolog, holnap=majd.

Például simán mondogat olyanokat, hogy "tegnap ettünk fagyit", amikor az már vagy egy hete volt.

2022. júl. 1. 03:47
 10/12 anonim ***** válasza:
78%

4-5 évesen tudta, de csak mikor direktbe gyakoroltam vele. Magától nem alakult ki nála, beszélni kellett róla, hogy ma kedd van, tegnap hétfő volt, tegnapelőtt vasárnap volt, és ezt eljátszani egy hétig minden nap.

Még most is keveri a tavaly-tavaly előtt-idén-jövőre fogalmát, bár ezzel nem is találkozott sokat.. 8 éves. A szakszolgálatos felmérésen(iq) kérdezték tőle az észak-dél kifejezést is 5 évesen, szóval azért nem "mai" gyerekekre van ez szabva.

2022. júl. 1. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!