Akinek a gyerekének szép énekhangja van, mikor kezdett el ez mutatkozni?
Előre leszögezem, semmit nem várok el ilyen téren a lányomtól. Nálunk apai ágon öröklődött a szép hang, nekem és a nővéremnek is nagyon jó hangunk és hallásunk van, de mégsem lettünk énekesek (extrán introvertáltak vagyunk), csak hobbi. Éppen ezért a gyerekemtől sem várnám el egyáltalán, hogy ezzel foglalkozzon (csak ha szeretné), tehát az sem baj, ha nem lesz szép hangja. A férjemnek sajnos nem túl jó.
Most két és fél éves a lányom, és úgy énekel, hogy mindent egy hangon, csak a dallam stimmel.
Ilyen idős korban már hallattszania kellene, hogy milyen hangja/hallása van?
(Édesanyám szerint nálam óvodában már hallatszott, minden hangot tökéletesen tudtam kiénekelni, de pontosan nem tudom, hány évesen)
4évesen kb,most 11, látványosan jobban énekel mint az átlag (nem tervezem fejleszttetni)
A kisebbik lányom viszont iszonyú fals volt,de 8évesen kaptak egy szintetizatort és gyönyörűen helyére kerültek a dolgok nála. Teljesen egyértelmű h nem lesz egy dzsesszénekesnő de jó tudni h azoknál sincs minden veszve, akiknek nincs annyi affinitása hozzá.
2.5évessel még várj szerintem, bármi lehet.
A nagyobbik 4.
Ès a dallam sem stimmel🤣
Szóval sokkal előrébb vagytok.
Nekem sem hallásom sem szép hangom nincs.
A kicsi is azt kondja énekléskor:
“Hagyd abba!”
Szóval sok esély sincs megtanulniuk.
Apjuknak hallása és szép hangja is van..nem kirmelkedő.. de szép.
Először is, erőlteni nyilván nem szabad. Viszont olyan sincs, hogy "kellene valamikor" észlelni a teljesítményt.
Figyelembe véve, hogy léteznek remek világhírű énekesek, egy részüknél már 2-3 évesen észlelni lehetett olyan teljesítményt, amire egy átlag 4-5 éves képes, igen, nem kizárt, 2-3 évesen.
De jelentősége nincs, mikor milyen szinten áll, mert a nem tisztán éneklő 5 évesből is lehet 8, 10 évesen, vagy későn érőként felnőtten is elég jó énekes.
Na de ugye érdemes megtámogatni, ha sejted, hogy szeret énekelni, elsősorban -mint szinte minden más téren- példamutatással. Azaz a gyereknek énekeljen jó hangú tini, vagy jó hangú felnőtt, akár naponta, ha a kicsit annyira érdekli az éneklés, ha annyira tetszik neki. De csak amikor akarja. Amikor viszont játszani akar, akkor hagyd, hogy játsszon inkább!
Idővel úgy is kiderül, hogy csak szereti-e hallgatni az éneket, vagy tudja is vajon remekül utánozni, aztán 6 éves kortól már a saját egyéni stílus is megjelenHET akár (erre is van példa).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!