Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a gyerekének szép...

Akinek a gyerekének szép énekhangja van, mikor kezdett el ez mutatkozni?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, semmit nem várok el ilyen téren a lányomtól. Nálunk apai ágon öröklődött a szép hang, nekem és a nővéremnek is nagyon jó hangunk és hallásunk van, de mégsem lettünk énekesek (extrán introvertáltak vagyunk), csak hobbi. Éppen ezért a gyerekemtől sem várnám el egyáltalán, hogy ezzel foglalkozzon (csak ha szeretné), tehát az sem baj, ha nem lesz szép hangja. A férjemnek sajnos nem túl jó.

Most két és fél éves a lányom, és úgy énekel, hogy mindent egy hangon, csak a dallam stimmel.

Ilyen idős korban már hallattszania kellene, hogy milyen hangja/hallása van?

(Édesanyám szerint nálam óvodában már hallatszott, minden hangot tökéletesen tudtam kiénekelni, de pontosan nem tudom, hány évesen)

2022. jún. 29. 08:16
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

4évesen kb,most 11, látványosan jobban énekel mint az átlag (nem tervezem fejleszttetni)

A kisebbik lányom viszont iszonyú fals volt,de 8évesen kaptak egy szintetizatort és gyönyörűen helyére kerültek a dolgok nála. Teljesen egyértelmű h nem lesz egy dzsesszénekesnő de jó tudni h azoknál sincs minden veszve, akiknek nincs annyi affinitása hozzá.

2.5évessel még várj szerintem, bármi lehet.

2022. jún. 29. 08:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Közben kiderítettem, hogy kiscsoportos óvodás voltam, amikor már szépen énekeltem, majdnem 4 évesen. Szóval még tényleg van idő :)
2022. jún. 29. 09:02
 3/4 anonim ***** válasza:
89%

A nagyobbik 4.

Ès a dallam sem stimmel🤣

Szóval sokkal előrébb vagytok.

Nekem sem hallásom sem szép hangom nincs.

A kicsi is azt kondja énekléskor:

“Hagyd abba!”

Szóval sok esély sincs megtanulniuk.

Apjuknak hallása és szép hangja is van..nem kirmelkedő.. de szép.

2022. jún. 29. 09:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Először is, erőlteni nyilván nem szabad. Viszont olyan sincs, hogy "kellene valamikor" észlelni a teljesítményt.

Figyelembe véve, hogy léteznek remek világhírű énekesek, egy részüknél már 2-3 évesen észlelni lehetett olyan teljesítményt, amire egy átlag 4-5 éves képes, igen, nem kizárt, 2-3 évesen.

De jelentősége nincs, mikor milyen szinten áll, mert a nem tisztán éneklő 5 évesből is lehet 8, 10 évesen, vagy későn érőként felnőtten is elég jó énekes.

Na de ugye érdemes megtámogatni, ha sejted, hogy szeret énekelni, elsősorban -mint szinte minden más téren- példamutatással. Azaz a gyereknek énekeljen jó hangú tini, vagy jó hangú felnőtt, akár naponta, ha a kicsit annyira érdekli az éneklés, ha annyira tetszik neki. De csak amikor akarja. Amikor viszont játszani akar, akkor hagyd, hogy játsszon inkább!

Idővel úgy is kiderül, hogy csak szereti-e hallgatni az éneket, vagy tudja is vajon remekül utánozni, aztán 6 éves kortól már a saját egyéni stílus is megjelenHET akár (erre is van példa).

2022. jún. 29. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!