Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A testalkat befolyásolhatja a...

A testalkat befolyásolhatja a járást?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés, de hátha mégsem... Szóval annno a lányom elég későn indult el, már betöltötte a 18 hónapot. Most a fiam 17 hónapos, még ő sem jár, pedig nála minden előrébb volt mozgásfejlődésben. Nagyon furcsa, hogy mindkét gyerekem ilyen nehezen akar elindulni, pedig én és a párom is jártunk már 13-14 hónaposan. Próbálok összefüggést keresni. A két gyerek testalkata kb ebben az időben elég egyforma, mindketten vékonyak, hosszúak. Nem tudom, ez mennyire befolyásolhatja az elindulást. Észrevettem a környezetemben, hogy inkább a zömökebb testalkatú kisgyerekek indulnak el hamarabb, már akár 1 éves koruk előtt. Lehet, hogy valóban semmi köze hozzá, de ha vkinek van meglátása, tapasztalata ebben, megköszönném a véleményét.

2022. jún. 28. 15:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs összefüggés.
2022. jún. 28. 15:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
kislányom 92 cm (igen, annyi) és 9.5 kiló volt 1 évesen mikor elindult. jó hosszú és vékony. szerintem ilyen összefüggés nincs.
2022. jún. 28. 15:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallottam, hogy összefüggés lenne.
2022. jún. 28. 15:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem befolyásolja!
2022. jún. 28. 15:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Fiam kimondottan vékony és magas volt kicsinek is, még nem volt 11 hónapos mikor elindult.
2022. jún. 28. 16:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. jún. 28. 18:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs ilyen összefüggés. Én kisfiam és egy barátnőm kisfia is 1,5 évesen indultak el, az enyém átlagos magasságú, vékony, az ő kisfia magas, de dundi alkat. Ami közös bennük, hogy biztonsági játékosok, nem szeretnek új dolgokba belekezdeni, csak ha már jól megy nekik valami akkor csinálják szivesen. Plusz szerintem genetikai tényező is van, mert a mozgás és kognitív fejlődés genetikailag is meghatározott hogy milyen egyéni ütem szerint zajlik le.
2022. jún. 28. 20:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Max olyat hallottam, hogy a nagyon dundi babáknál későn indul be a forgás, kúszás, mászás, de szerintem nálatok nincs összefüggés az alkat és a "késői" járás között.
2022. jún. 28. 21:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!