Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le a cumiról...

Hogyan szoktassam le a cumiról a gyerekemet?

Figyelt kérdés
2 éves lett nemrég a kislányunk és sajnos újszülött korától cumizik. A délutáni, esti alváshoz is kell neki, anélkul nem tudna elaludni. Mikor hazahoztuk a kórházból és rájöttünk hogy hasfájós lett és azért sír ennyit csak a cumival, takarójával tudtuk megnyugtatni. Azóta volt egy időszak mikor ha elaludt elvettük tőle. Sajnos egy idő után mindig felébredt éjszaka is és kereste így nem vettem el tőle. Viszont az utóbbi időben egyre jobban kiállnak a feksô 2 fogai és kezdek aggódni h később fogszabályzó kell majd neki. Ki h vette el alvaskor a cumit? Magától elhagyja majd vagy mit csináljak h leszokjon?
2022. jún. 24. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

NEM a cumi miatt lesz szüksége fogszabályzóra, az genetikától függ. Föleg, mert egyelöre a tejfogai jönnek, mire a végleges fogak kezdenek kinöni, addigra úgyis abbahagyja.

A cumit meg ne vedd el töle, mert még szüksége van rá, idövelúgyis elhagyja magától.

2022. jún. 24. 14:36
 2/9 anonim ***** válasza:
30%
Le leszek pontozva, de én úgy vettem el tőle, hogy bekentem körömrágásról leszoktató körömlakkal. Mondta, hogy anya megromlott a cumi, nem kell. Nem okozott semmilyen problémát, nem lett hisztis, nem kellett más pótlék.
2022. jún. 24. 14:49
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Az én lányom csak alkalmanként használt cumit, azt is csak elalváshoz. Kb 90%-ban nem cumizott. Mégis kiállnak az első fogai. A fiam ennél többet cumizott. Neki nincs baj a fogaival. Szerintem nincs nagy összefüggés. Legalábbis nálunk.
2022. jún. 24. 15:04
 4/9 anonim ***** válasza:
62%
2-es, kapni fogsz ezért hideget meleget. Engem azért oltottak itt le a szuperanyukák, mert leírtam, hogy gyógyszertári alkohollal fertőtlenítem a gyerek körömvágó ollóját és a gyerek ujjai végét is átpöttyintem vele, mert volt már körömágy gyulladásunk. Hogy én mérgezem a gyereket, el fog hülyülni a bőrén át felszívódó alkoholtól.. stb, volt minden 😝
2022. jún. 24. 15:07
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

A fogszabàlyzó nem a cumi miatt kell.

Hagyd még nála, majd ha nagyobb lesz elveszed.

Én simán elvettem mielőtt oviba ment. Ordított pár napig de ennyi.

2022. jún. 24. 15:29
 6/9 anonim ***** válasza:
52%

Miért lett lepontozva a 2-es?

Nekem például ez egy jó tipp, akinek már oviba készülne a gyerek, de még itt az átkozott cumi.

Mondjon jobbat, aki lepontoz.

2022. jún. 24. 21:16
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
Egyiktől sem vettem el, magától hagyta el szépen mindkettő. A fiam 5 évesen tette le, de akkor már évek óta csak 5 perc kellett az elalváshoz és köpte is ki. A lányom 5 és fél évesen szintén már csak elalváshoz használta, de Ő maga sem vette észre, hogy már nem kell, nekem is csak egy hét múlva tűnt fel, hogy jé, nem is használja. Senkinek semmi traumája nem lett, a fogak rendben, minden szuper.
2022. jún. 24. 23:41
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

7: akkor gondolom nem ebben az országban voltak ovisok, mert itt kritérium, hogy nem lehet cumit vinni.

Nem viccből küzdünk ezzel problémaként.

2022. jún. 25. 14:00
 9/9 anonim ***** válasza:
71%
7-es vagyok. Akkor még egyszer: alváshoz használták sokáig napi néhány percig. Az oviban ebédig voltak, sosem aludtak ott délután, így az oviban fel sem merült a cumikérdés. De egyébként két oviba is jártak a gyerekek, mindkét ovi támogatta a cumit és a gyerekek használhatták.
2022. jún. 25. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!