Hogyan lehet leszoktatni egy kisgyereket arról, hogy csak úgy aludjon el, ha bent ülünk nála?
Tudsz szöveget értelmezni? Csecsemőről írtam, nem kisgyerekről. ;) De igazából tök mindegy. Dobálódzol nagy szavakkal, mint lelki beteg meg borzalmas szülő, amikor erről senki nem beszélt. Megint az a fránya szövegértés. De jó, hogy leírtad, mert én is azt érzem, hogy szeretnék együtt lenni a férjemmel miután lefektettem a gyerekem. Nálunk kb 5-15 perc az elalvás a meseolvasás után, ennyi amennyit pluszban itt kell lenni még. De az én lányomnak van már annyi tudatossága, hogy mondja, ha már fáradt illetve amint elkezdjük az esti rutint és felveszi az alvós bodyt meg a tipegő hálózsákot, mint egy rongybaba, úgy esik össze. Teljesen belassul és ráhangolódik az alvásra. Ezt viszonylag tudatosan pici korától építettük. Eleinte alvós zenével, majd dúdolással, majd jött az olvasás. Szeretném hinni, hogy közöm van hozzá. Az, hogy ez a rutin megvan, így nagyjából mindenki tudja altatni a családból (nagypapa, nagymama), plusz a bölcsiben sincs gond az alvásával.
Szóval én a rutinban keresném a megoldást, illetve elkezdeném tudatosítani az érzéseit/érzékeléseit.
#11 vagyok.
Mivel egész nap pörgök mint a ringispir,hamarabb elaludnék este mint a gyerek.😅A férjem szintén,mivel minden reggel 4:30 kor kel és szinte este ér haza.A lányom kb.22 óra mire elalszik.Mi mást csinálnék még?Nyilván bármit lehetne,attol,hogy velünk alszik,csak ki kell menni a szobábol.De este tízre mindennel kész vagyunk(pl.mosogatás,kutyák etetése,fürdés stb).Vacsorázni mi felnőttek nem szoktunk,pláne nem este tízkor.Szóval mi örulülünk,hogy vízszintben vagyunk.Én még szoktam filmezni,ha kimegy az álom a szememből,de a tv.a hálóban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!