Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet leszoktatni egy...

Hogyan lehet leszoktatni egy kisgyereket arról, hogy csak úgy aludjon el, ha bent ülünk nála?

Figyelt kérdés
Lányom két és fél éves. Ahhoz van szokva, hogy amíg elalszik, bent ülünk a szobában vele tőle másfél méterre. Sajnos rengeteget időt vesz ez el, néha 1-2 órát is simán napjában kétszer. Szeretnénk szépen lassan erről leszoktatni, mindenképpen kíméletes módszerrel, sírni hagyás nem jöhet szóba. Valakinek van ezzel tapasztalata?
2022. jún. 19. 20:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
24%

A lányom köztunk alszik és nem alszik már nappal.Ő is 2,5 éves!

A fiam is velunk aludt.Négy éves korában tettem külön.Eleinte mellé kellett feküdni,de lassan megszokta.

Nem is értem ilyen pici gyereket miért kell külön szobába tenni?!😡😡Mit csodálkozol azon,hogy ott kell ülni!🤦

2022. jún. 20. 06:00
 12/23 anonim ***** válasza:
74%

Jézusom 11.

Az enyém már 4 hónaposan külön aludt, most kapaszkodj meg. Sőt, rengeteg gyerek...

Kérdező mi azt csináljuk, hogy lefektetjük, betakarjuk, puszi, a maciját megöleli, kimegyünk, ő vár pár másodpercet, kukucskál, aztán jönne ki, vagy menne játszani. Ekkor visszamegyünk, vissztesszük, betakarjuk, puszi, maci, kimegyünk. Kb 5 kimászás után "feladja" és elalszik. Nincs sírás, nem hiszem hogy traumatizálva van.

2022. jún. 20. 08:36
 13/23 anonim ***** válasza:
12%

Nincs az emberen kívül más emlős állat, mely különalszik a kicsinyétől. És az a 100 év lófütty evolúciós szempontból, amióta ajánlás külön altatni a csecsemőt. A ti gyereketek is láthatóan érzi, hogy egyedül elaludni nem jó, csak nem vagytok érzékenyek a lelki igényeire. Az meg, hogy hányan mennek szembe még a gyerek jogos, evolúciós igényével, ami azt mondatja vele, hogy egyedül aludni nem jó, még nem jelenti azt, hogy ez a követendő út.

Nekem lassan 2,5 éves lesz a lányom. 15 hónaposan költözött külön szobába. Viszont az ágya mellett, ami tulajdonképpen egy floor bed, van egy matrac, amin mi tudunk feküdni, ha igényli. Elalvásnál elmesélem a napját,megbeszéljük mi volt jó benne, majd könyvből olvasok, jóéjt puszi, ölelés, villanyoltás és ottmaradok, amíg el nem alszik. Ez általában 5-15 perc. Rossz esetben bealszom mellette. Így mostanában planket meg egyéb halk piletas gyakorlatokat szoktam csinálni addig a földön. Amíg igényel az elalváshoz, addig maradunk. Szerintem kérdező, nektek a rutinon kéne változtatni, hogy ne 1-2 óra legyen. Ez alatt egyébként mit csinál?

2022. jún. 20. 09:11
 14/23 anonim ***** válasza:
8%

Milyen ajánlás a külön altatás? Ki ajánlja?

Mi együtt alszunk mind a három gyerekkel. Nekünk így jó, ezt szoktuk meg. A két nagyobb most már saját ágyban, de közös hálószobában vagyunk. A legkisebbnek pedig nincs is saját ágya, köztünk alszik ahogy régebben a tesói is.

2022. jún. 20. 09:45
 15/23 anonim ***** válasza:
80%
Nah utolso en ettol megorulnek. Ha hozzam er valam,valaki mar riadok fel es orakig nem alszok vissza. En mindenkitol kulon agyban alszok,ha betegek a gyerekek. Az en agyam melle huzom a beteg gyerek agyat es max fogom a kezet. De a gyerekek is detto,egy sem tudott velunk egy agyban elaludni,csak kulon matracon,csecsemokent is igy volt. Nem lehet ugy pihenni,hogy harman forognak korulotted.
2022. jún. 20. 10:04
 16/23 anonim ***** válasza:
19%
#15: igen, ezért is írtam, hogy a két nagyobb már saját ágyban alszik de közös szobában. A 180 cm széles franciaágy nekünk egy gyerekkel, a legkisebb harmadik gyerkőccel kényelmes, bőven elférünk. Mese olvasásig, néha elalvasig a két nagyobb is odafér, de amikor már mi szülők is aludni akarunk akkor jobb ha csak egy gyermek van ott. Neki még azért is muszáj mert éjjel is többször szopizik.
2022. jún. 20. 10:23
 17/23 anonim ***** válasza:
23%
Ez a te igényed és tök oké, meg valid. Az együttalvás akkor legyen, ha az mindenkinek jó. Viszont teljesen szeparálni egy csecsemőt, akár 6-8 órára is meggyőződésem, hogy nem egészséges. És még ha nem is jelez sírással, az érzés tudatalatt ottmarad benne, hogy egyedül lett hagyva. Illetve egy nagyobb gyereknél, ha igényli, hogy ottlegyek vele elalváshoz, akkor nem fogom lenyomni a torkán azt a rossz és számára nagyon nehéz érzést, hogy márpedig egyedül alszol el, mert anyának ez már terhes (a gyerek annyit fog érteni, inkább érezni belőle, hogy ő maga terhes anyának, ezek az érzések meg aztán szépen beépülnek a személyiségébe, kell ez nekem?)
2022. jún. 20. 10:26
 18/23 anonim ***** válasza:
42%

Na bevállalok mégegy lepintozást.

Megy az ítélkezés látom. Ne hasonlítsuk magunkat emlősökhöz, nekik nem évekig tart a gyerekkor, hanem hónapokig, odakapnak a kutyák ha rosszalkodik a kölyök, van olyan állat amelyik megöli a kölykét pl a hím oroszlán, szóval ne hozzunk már fel állatvilágból példát, mert nem vagyunk azok.

Szerintem ha egy párnak megvan az igénye a külön ágyra, semmi koga senkinek pálcát törni felettük, és nem kell senkinek magyarázatot adni se.

De azert én csak adok. A fiunk 4 hónaposan ment külön szobába és belértve őt is, végre mindenki tudott aludni. Visszakaptuk az estéinket, úgy van énidőm hogy nem kell elmenjek sehova, a gyerek az apja horkolásától nem tudozt aludni, én a gyerek mocorgasától aki folyton felkelt az apja horkolására, a férjem meg azért mert felkelt arra hogy én felkeltem. Emellet a gyerek alszik, nem érzékelte, hogy nem vagyunk vele ha éjjel felkelt, azonnal ott termettünk, mert van bébiőr. Soha nem volt magára hagyva.

Még mai napig altatjuk és alvás közben tesszük az ágyába, de van olyan este hogy mutogat az ágyra és mászna ki. Ekkor játszuk el ezt a leteszem, puszi, maci, kimászik, 5x.

Nekünk ez vált be, van egy kiegyensúlyozott jól alvó gyerekem, és nem érdekel az ítélkezésetek, szerintem jól csináltuk.

Bocs már hogy ennyire unnaturálisan élünk, és gondolom megbotránkoztat az is, hogy nem nyalogatom az utódot, hanem fürdetem.

2022. jún. 20. 10:53
 19/23 A kérdező kommentje:
Légyszives maradjunk az eredeti kérdésnél és ne csináljunk belőle elvi kérdést, hogy ki alszik egy ágyban / egy szobában az X hónapos gyerekével, mert nem kell egymást meggyőzni és minősítgetni, hogy ki milyen anya. A kérdés az altatás volt. Jól értem, akinek a gyereke(i) egy ágyban alszanak a szülőkkel azok este 8kor mennek családostul aludni? Szülők is? Mert én szívesen ébren maradok még miután elaludtak a gyerekek és beszélgetek a férjemmel, megvacsorázom stb. Ezért az hogy este nyolckor az egész család elvonul aludni, nem opció. Olyanok válaszára lennék kíváncsi, akik lefektetik a gyereket aludni és utána még szeretnének kis időt mással is tölteni
2022. jún. 20. 12:23
 20/23 anonim ***** válasza:
60%

Akik családostul egy ágyban alszanak, azoknál három opciót ismerek.

1. a gyerek későn fekszik.

2. a gyereket ott hagyják altatás után a nagy ágyban, és kimennek a nappaliba

3. anyuci befészkel a telefonjával a gyerek mellett.

Nálunk se opció ez, kivéve talán a 2. viszont akkor meg felesleges rinyálni azon hogy hol alszik a gyerek, mert így is ott van hagyva, és itt amúgy is az altatás volt a kérdés, nem az, hogy elalvás után hol a gyerek.

Kérdező, azt nem engedi, hogy simogasd? Nekem az arcát cirógatva gyorsabban megy, mintha csak ott úlnék mellette.

2022. jún. 20. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!