2,5 eves mult a kisfiam eszre vettem egyre gyakrabban sorba rakja az autoit,mas vele egykoru gyerekre is jellemzo ez ? Vagy tipikus autista tunet? Par szot mond,mindent megert
10 vagyok. Nem mondanám hogy pl a kérdező tulaggodo lenne.
Felmerült benne ez a dolog, utanaerdeklodott, majd most megnyugszik, ha látja, alaptalan a félelme.
Szerintem ez a teljesen normális szint.
" Más országokban már minden másfél évesnél felveszik az autizmus szurotesztet."
Hát vagy nem. "más országban" élek, és nem, nincs szűrőteszt autizmusra, pláne nem másfél évesen... Mellesleg ennyire rápörögve sincsenek a témára.
Hát az USA-ban és Kanadaban peldaul így van. És de, van validalt szuroteszt másfél évesen elég jó prediktív ertekkel.
Senki se jokedveben pörög rá erre a témára, mint ahogy pl genetikai szuresre sem viccből jár az ember terhesen.
Amíg csak az autókat teszi rendbe semmi gond, játék. Én is tettem ezt a babáimmal.
Autisztikus tünet ha mindent is sorba tesz, ami korulveszi.
1.) Én nem raktam sorba mindent, mégis autista vagyok. A szemkontaktust is tudom tartani. Mi sem vagyunk egyformák. És nem elavult, sztereotip forrásokból kéne tájékozódni. Ez egyébként a szakembereknek is szól, mert akkor nem lenne annyi autista, aki felnőtt korban kap diagnózist.
2.) Miért akkora tragédia az autizmus, hogy mindenki ettől fél ? Nem mindegyikünk önmagát ellátni képtelen értelmi fogyatékos. Sőt, a legtöbbünk nem az. Nem autisták között is van down kóros, életképtelen, stb. A világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk is autista. Én orvost, egyetemi professzort, mérnököt, színészt is ismerek.
Kérdező, a legtöbb pszichés illetve idegrendszeri problémáról elmondható, hogy TÜNETEGYÜTESEK (szindrómák). Érted azt a szót, hogy együttes? Tehát legaláb 3-4, más esetben több tényezőnek kell együttállnia ahhoz, hogy problémásnak minősüljön valaki, az adott téren.
Autizmus spektrum zavar tünetegyüttes. Mindenkire jellemző ezek közül legalább 1-2 tünet, esetleg 3 tünet, azokra is, akik egyáltalán nem autisták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!