Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hova forduljak, ha szerintem...

Hova forduljak, ha szerintem valami baj van a fiammal?

Figyelt kérdés

5 éves fiam úgy gondolom hiperaktív. Nem tud foglalkozni semmivel 5 percnél tovább (ezt az oviban is jelezték), már egyre cikibb vele emberek közé menni. Összevissza lengeti a karjait ha megy, dobálja a lábait, a fejét, és a rászólok röhögőgörcsöt kap. Minket néz mindenki. Nem játszik csak 5 percet, utána más után néz. Folyamatosan szóval tart, nem tudunk enni leülni, mert kérdezget, fel áll rohangál ,táncol. Éjjelente felsír sokszor van hogy felül, aztán odamegyek visszafektetem, betakarom, és azonnal visszaalszik. Ha többet futkározik nappal, akkor csak még jobban felpörög estére. Azt mondják hogy messze okosabb mint az ovis társai, Választékosan beszél, tud számolni. Van hogy szalad előlem nevetve, nem hallgat rám. Ha beteg, lázas, elmegyunk az orvoshoz, de az orvos is csak azt látja hogy az előtérben hangoskodik, dumál, nem tud leülni egyhelyben, feldobódott, így volt hogy azt mondta hogy hát nem tűnik betegnek. Pedig éjjel alig kapott levegőt úgy köhögött. Mindenki áll szépen a sorban, ő meg lengeti a karjait, rugózik a lábain, kifejezetten rendbontó. De ha azt mondjátok hogy ez ebben a korban normális, akkor azt kérdezném hogy 10 másik gyerek miért tud másképp viselkedni?

Amúgy itthon nem mondhatom hogy furcsa lenne a járása, de idegen helyen úgy viselkedik hogy mindenki őt nézi. Tegnap is volt a vonaton egy kislány, ült az anyja mellett végig, beszélgetett, énekelt is, az én gyerekem meg néha még másokhoz is hozzáért a nagy ugrándozásában. Csak rövid ideig tudott ülni. Igazából olyan is mint egy angelman szindrómás is, meg hiperaktív is. Gyerek orvoshoz vigyem ezzel?

2022. jún. 13. 14:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

De, azt hogy egy energiabomba.

Nem játszik az udvaron 5 percnél tovább semmivel, belekezd a homokozásba és rohan a hintához 2 perc jön a mászóka. Más gyerek meg azt mondják 30 percig homokozik. Hát nem tudom, nekem az az ijesztő amikor minden ok nélkül el kezd nevetni és nem hagyja abba, meg a járása amikor idegen helyen vagyunk. De lehet hogy neki az a vicces ahogy rászólok.

2022. jún. 15. 07:52
 12/16 Andi80018 ***** válasza:

Hát, biztos, ami biztos, keress egy magán pszichiátert.. Mert ha az oviban elküldik nevtanba, az rosszabb. Vagy, úgy tudom, olyan is létezik, megbízod az embert, nézze meg ovi-élet közben. Még az lenne a legjobb.

Ha kb egy év múlva suliba megy, gondok lehetnek, lesznek. Addig meg kellene találni a megoldást.

2022. jún. 15. 21:54
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy feszültséglevezető magatartás nála.
2022. jún. 17. 08:29
 14/16 Andi80018 ***** válasza:
Édesapjával együtt vagytok? Csak mert azért egy apa, aki szigorú, következetes, és vele sokat foglalkozó, tud szerintem változtatni. Persze, nincs kizárva valamilyen idegrendszeri probléma.
2022. jún. 17. 16:40
 15/16 A kérdező kommentje:
Beszéltem a gyerekorvossal. Elszámoltatta 20-ig, kérdezett tőle 3 összeadást, 2 kivonást. A kivonás nem sikerült. Azt mondta hogy intelligensebb a koránál és tudásra szomjazik az agya, agyilag fárasszam le, 6 éveseknek való foglalkoztató füzetet vegyek neki. Azért viselkedik így mert unatkozik. Hát ma lefoglaltam, nem csak hintatérrel, foglalkoztató füzettel is. Remélem lesz változás.
2022. jún. 17. 22:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Te jó ég..
2022. jún. 17. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!