Miért fél 3 napja a 22 hónapos lányom a kiságyában?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudok rájönni! Minden ugyanúgy van a szobában, semmi sem változott, de 3 napja egyszerűen nem marad meg a kiságyban. Előtte délután és este is alvásidőben beraktam, tudta, hogy alvásidő van, szépen el is aludt. Most feláll, kétségbeesetten nyújtja a karjait, hogy vegyem ki. A heverőn alszik jelenleg is, ami szintén az ő szobájában van. Másnál is volt így, mitől lehet? Nem tudom mit tegyek! Próbáltam neki elmagyarázni, hogy nincs semmi baj, szét is néztem, hogy nem e valami mit tudom én pók vagy akármi lehet ott, bár ezt kizártnak tartottam amúgy is.Próbáltam oda guggolni, az ő szemszögéből látni a dolgokat, de semmi változás! Vagy egyszerűen már "nagynak" érzi magát a rácsos ágyhoz?2010. szept. 19. 14:51
1/4 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne.Az én kislányom 2 éves és egy hete megy ugyanaz mint nálatok.Eddig szépen aludt most üvölt.Nem jövök rá hogy miért.Most már ott tartunk hogy a kislámpát sem lehet lekapcsolni a szobájában éjszaka amig el nem alszik.
Remélem valaki ir valami jó tanácsot mert lassan kiborulok:(
2/4 anonim válasza:
Ennyi idősen egyre több mindent értenek a világból, több a feldolgozandó információ, így érzékenyebbek, mint korábban. A sötétség is ekkor válik félelmetessé. 23 hónapos kisfiam is egy-két hete kéri, hogy legyünk bent vele amíg elalszik. (Mese után is, 2-3 mese/dal/vers a minimum.)Illetve, ha rajta múlna, a földön kellene aludnom mellette, de én mindig megmondom Neki, hogy megvárom, amíg elalszik, aztán én is megyek aludni az ágyamba.
3/4 anonim válasza:
20.44-es vagyok, tanácsot nem is írtam. Szóval szerintem a legfontosabb, hogy mindig nyugodtan, határozottann mondjuk el nekik, hogy alvásidő van, anya is álmos, megy lefeküdni, de ha valamire szüksége van, szóljon és jövök. Ennyi idősen elég okosak, és megértik. De egyes pszihológusok szerint az sem tragédia, ha átmeneti időre együtt alszunk a gyerekkel, akár a nagy, szülői ágyban. Mondjuk, én szeretek nyugodtan forgolódni, és a kiságyát szerencsére ő is szereti. Ja és még egy tipp: a férjem szerelt rá lécből és néhány kivett rácsból egy tolóajtót, így, ha akar, kinyitja, ki tud jönni. Jobb szereti magára zárni (érdekes, sosem jött még ki este, csak reggel). Esetleg meg lehet próbálni kivenni pár rácsot. Vagy váltani normál gyerekágyra.
4/4 anonim válasza:
Ilyen korban kezdenek félni a gyerekek a sötétben, jönnek elő a rossz álmok, mert már kisgyerek és nem baba. Ha nem akarjátok az ágyatokba engedni, lehet a ti szobátokban egy számára vonzó ágyat tenni, ez lesz az ő kuckója. Ha éjjel felriad,lehet,hogy elég, ha lát titeket és hallja csitító hangotokat. Nagyon rossz álomnál lehet,hogy hálás lesz, hogyha közétek bújhat. Használjátok ki, hogy szüksége van rátok! Olyan hamar elmúlik ez is, és külön szobát akar, titkai lesznek, és ciki lesz a haverok előtt a puszi anyától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!