Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 hónapos kislányomnak mind a...

3 hónapos kislányomnak mind a kettő füle eláll Tapasztalatokat szeretnék.Akinek a babájànak elálló füle volt majd ez magától rendeződött? Ha kellett plasztikàztatni hol érdemes? Hány éves korban?

Figyelt kérdés
2022. jún. 10. 15:37
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
23%
27. Mi van nyuszifül, máskor is beleálltál másokba és akkor is ilyen hörcsög voltál? Nem lennék erre olyan büszke. Amúgy durva, nem tudtam, hogy a frusztráció szót én használom egyedül, nem lehet, hogy csak te nem ismerted eddig? 🤔 Itt vezeted le a felesleges energiáidat? Menjél futni vagy valami, mert elviselhetetlen vagy. Amúgy cuki nézni ahogy fortyogsz és két különböző kommentet írsz nekem. Elképzelem ahogy 5 percig még vörös a fejed és uhh ezt még odakommentelem :D
2022. jún. 10. 20:12
 32/43 A kérdező kommentje:

A lényeg a lényeg ha egy kisgyerek kancsal ne kapjon szemüveget, ha a fogai szabálytalanok akkor ne kapjon fogszabályzót? Ők is fogadják el magukat? Szerintem ez is hasonló ha eláll a füle

Azért kérdeztem itt mert nem tudtam,hogy van e esély rá ,hogy helyre áll még esetleg növekedés közben. Köszönöm akik érdemben válaszoltak.

2022. jún. 10. 20:30
 33/43 anonim ***** válasza:
63%
Ha jól rémlik 7 éves kortól műtik az elálló fület
2022. jún. 10. 20:56
 34/43 anonim ***** válasza:
27, egy kommentet írtam ide, de annyira felismerhető, hogy ugyanúgy írsz meg osztod a nem létezőt itt állandóan, ugyanazzal az 50 szavas szókinccsel - "pukkancs" és társai. Vicces és közben szánalmas is, főleg, hogy teletömöd emojikkal a hozzászólásaidat, mint egy óvodás, hogy hitelesebbnek tűnjön, hogy á, téged aztán nem érdekel, meg te milyen jól szórakozol. Közben meg remegsz a gyakori kérdések előtt, hogy valaki visszaírjon.
2022. jún. 10. 21:12
 35/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm 33-as. Utána fogok olvasni
2022. jún. 10. 21:16
 36/43 anonim ***** válasza:

Pont a napokban olvastam itt, hogy iskola előtt már műtik.

Van amikor kimetszenek egy darabot a porcból és úgy és van amikor közelebb varrják..

A kérdèsben nem elálló, hanem aránytalanul nagy fülről volt szó ahol szinte újra kell formázni a kagylót.

Szóval 4-5 éveseket màr megműtenek.

2022. jún. 10. 22:11
 37/43 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, ne keverd már a hetet a hóval.

A szemüvegnek meg a fogszabályzónak semmi köze a fülplasztikához. Mind a kettő egészségügyi beavatkozás, most oké, hogy sokan vannak, akik mondjuk azért vállalják be a fogszabályzót, mert anélkül csúnyának tartják a fogaikat (ami nyilván butaság), de nyilván a fogorvos nem azért ajánlja, mert az esztétikai szempontok érdeklik. A fülplasztikának ezzel ellentétben semmiféle egészségügyi vetülete nincs. A te gondolkodásod inkább azt tükrözi, amikor egy szülő nem hajlandó szemüveget adni a gyerekének, mert biztos csúfolni fogják érte, pedig az egészsége érdekében szükség lenne rá.

Az meg, hogy emiatt fogják csúfolni, tényszerűen nem igaz. Igen, a gyerekek gonoszak, tehát ha csúfolni akarnak valakit, azt fogják is, tökmindegy, hogy milyen hülye indokot találnak ki hozzá. Oké, a lányodnak nem lesz elálló füle – majd csúfolják azzal, hogy szőke, hogy zöldszemű, hogy túl sovány, hogy béna tesiórán, hogy túl jó jegyeket kap, hogy egyszer másodikban legurult a lépcsőn, hogy nem tud énekelni vagy pont hogy tud… Nagyon furcsállom, hogy te ezt nem realizálod, nyilván voltál te is gyerek, de ha mondjuk még így sem jönnek vissza az emlékek, javaslom, hogy olvasgass itt, a gyakoris kérdések alatt, milyen hülye indokokat találnak. Nálunk például volt az osztályban egy olyan kislány, aki tökéletesen megtestesítette a könnyen csúfolható sztereotípiát: vörös hajú volt, szeplős, a fogsora nem csak girbegurba, de rohadt is... Nem igazán bántották, sőt, ő volt az egyik legnagyobb bully. Cserébe rászálltak a gyönyörű szőke, kékszemű konvencionálisan szép kislányra, mert egyszer valaki kitalálta, hogy fura, és ettől kezdve mindenki elfogadta, pedig így, visszanézve nem volt furább, mint bármelyikünk. (Gimiben pedig egyébként az osztály szépe és bálkirálynő lett egy elálló fülű lány.)

És egyébként mi lesz, ha majd tizennégy évesen azért csúfolják a gyerekedet, mert nem elég nagy a melle? Rohansz a kórházba, hogy műtsék meg? Vagy ha azért csúfolják mert két lába van, gyorsan amputáljátok az egyiket? (Nyilván ez nem valószínű, hogy előfordul, de értsd úgy, mint amikor anyád azt mondta, hogy „ha a többi kútba ugrik, te is utánuk ugrasz?” Szélsőségesen kifacsart dolog, de jól mutatja a gondolkodásod hibáit.)

A kérdésedre a válasz: a gyerek plasztikai műtéte akkor merül fel értelmes és normális szülőknél, ha azt maga a gyerek kéri. Pont. Addig persze te utána nézel a dolgoknak... Nyilván nem annak, hogy most három vagy négyéves korban szabd át a gyereked testét, azonnal abba lehet hagyni az utánaolvasgatást, hanem annak, hogy hogyan csepegtess belé elegendő önbizalmat, hogyan tanítsd meg arra, hogy nem lesz kevésbé szép egy elálló fültől. És persze utánanézhetsz annak is, hogy mi van a csúfolódással, hogyan lehet a legsikeresebben kezelni. Mert persze, ha az iskolában csúfolják, akkor pedig megoldjátok: beszélsz a pedagógussal, az érintett gyerekek szüleivel, a saját gyerekeddel, végső esetben pedig kiemeled ebből a környezetből. Nem pedig azt tanítod neki, hogy e a bántás teljesen jogos, hiszen nem tett meg mindent, nem volt hajlandó alapvető változtatásokat végbe vinni a saját testén, így nem érdemli meg, hogy a többiek megadják a neki jogosan kijáró, emberi tiszteletet. Márpedig a jelen viselkedéseddel sajnos ezt tanítod. Nem akarok én pszichologizálni, mert nyilván nem ismerlek, de ha a pár hónapos gyereked esetében ez így eszedbe jutott, azt mutatja, hogy azt a pénzt és energiát, amit a plasztikai műtétbe fektetnél, inkább fektethetnéd magadba, mert valami nem oké. Ne érts félre, mindannyiunknak vannak ilyen káros mintáink vagy berögződéseink, de jelen esetben ez egy picit elburjánzott, ha a három hónapos pusztán szépészeti célú műtétjéről beszélgetünk. Az még soha nem ártott senkinek, ha felkeres egy szakembert...

2022. jún. 12. 10:59
 38/43 anonim ***** válasza:

20-as vagyok.

A 37-es válaszolóval értek egyet.

És!

Hiszek abban, hogy nem minden a külső. Én végig szenvedtem a középiskolát, mert a fiúk csak a szép lányokkal álltak szóba.

Aztán elkerültem főiskolára, ahol már senkit nem a külső érdekelt, hanem hogy milyen ember vagy 🙂

Ahogy írtam, ha őt zavarni fogja nem leszek a műtét ellen.

Van ismerősünk, akinek pszichés problémát okozott az elálló füle (férfi) így fiatal felnőttként megműtette.

2022. jún. 14. 09:49
 39/43 A kérdező kommentje:

Utolsó

Szóval szerinted rendben van az,hogy egy fiú egész gyerekkorában és kamaszkorában pszichés problémákkal küzdött a füle miatt és a szülei nem csináltak vele semmit évtizedeken át.

Érdekes...

Te magad is írtad,hogy végig szenvedted te is a középiskolát.

Hát én nem szeretném ha a gyermekem szenvedne...

Azóta gondolom már elfogadták magad. És lehet,hogy a szépség nem minden de ahogy te magad is példa vagy rá és a férfi ismerősöd is igenis problémát okoz.En ha lehet megóvják a lányom ettől

2022. jún. 15. 13:38
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

38-as vagyok. Kb 40 éve volt gyerek... amúgy másik ismerős a mai napig elálló füllel él!

Nekem az egész fejemet kellett volna kicserélni 😁

Ugye tudod, tökéletes ember nincs? És kinek a véleménye szerint szép vagy nem?

2022. jún. 20. 06:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!