Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miert halandzsazva enekli a...

Miert halandzsazva enekli a mondokakat?

Figyelt kérdés
3 eves mult es a legtobb mondokat 50%ban halandzsazva mondja. Meg azokat is amiknek regebben tutira jol mondta a szoveget. Nem ertem, ez normalis?
2022. máj. 25. 15:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Igen, normális. Anyukám óvónő. Pont a múltkor mondta,mikor a 6 éves lányom ugyanígy énekelt, hogy ők azt tanulták,soha nem szabad rászólni a gyerekre ilyenkor. A fantáziája, a képzelete fejlődik így.
2022. máj. 25. 15:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Röviden: mert gyerek,és játékos.
2022. máj. 25. 15:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
ezekbol lesznek a legjobb gyerekkori sztorik
2022. máj. 25. 16:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Sz én 3 éves lányom is így mondja. Szerintem nem tudja még teljesen a szöveget és azért.
2022. máj. 25. 16:43
 5/11 A kérdező kommentje:

De tudja a teljes szoveget mert olyan dalt is igy mond aminek korabban tokeletesen mondta a szoveget.

Es nem arrol van szo h masik szot mond helyette hanem pl “ne haragudj katona majd kisut a tapita, megszarad a nolakka” nem helyetelenjl irom😃 hanem ilyeneket mond

2022. máj. 25. 20:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Fantáziál, próbálgatja magát.
2022. máj. 26. 00:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Az én fiam nyáron lesz 3 éves, ő is szokott halandzsázni mostanában. Pedig tudja a szöveget, de gondolom szórakoztatja magát, mert közben jókat nevet, persze mi is 😃

Pl nem azt mondja, hogy "nyuszi ül a fűben" , hanem "nyunyi nyül a nyüben" 😃

2022. máj. 26. 14:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálunk ez úgy ment, hogy csali mesék, és mindenki nevetett rajta.
2022. máj. 26. 14:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen rendben való, hat, hat és fél éves korig. Ennek oka az, hogy más jellegű még az agyi érés, mások a szemponok, a hangsúlyos óvodás korban, mint iskoláskorban. Ovis korban a gyermek számára a vers legfőbb lényege a ritmusa, és majdnem ennyire fontos számára a hangzása, hangulata, de a szójátékok is esetleg.

Tehát a verseknek a ritmusa elragadja az ovisokat sokszor, és mivel többnyire egyszerre csak egy szempontot vesznek figyelembe / élnek meg, a ritmus szinte öncélúan magával ragadja őket, ilyenkor a vers értelme nem nagyon izgatja őket többnyire.

Másfelől a kisgyermek még kreatív, alkotó hajlamú, játszik, variál, játszik a szavakkal egyéni módon, ami magasrendű hajlam és készség. és ez kifejezetten fejlesztő hatású rájuk nézve.

2022. máj. 27. 03:01
 10/11 anonim ***** válasza:
57%

Nem tudom, mennyire tartozik ide; érdekesség-képpen, hogy én amikor 4. osztályos voltam, készültünk a szülőknek egy műsorral, és mire oda került a sor, hogy előadjuk élőben, addigra már annyira untam a betanult szöveget, mert már annyiszor elmondtuk; hogy egy picit változtattam rajta. Egy szón valamit, szóval tök jó volt úgyis, csak nem az volt a papírforma szerinti. Tehát nem valami kirívó dolog volt, aki nem ismerte a szöveget, annak fel se tűnt. Szerintem lehet, hogy beraktam mégegy a-t valahová, vagy máshogy toldalékoltam egy szót, valami ilyesmi volt. Vagy pl mikéntjét - hogyanját ; tehát valami nagyon hasonló dolgot mondtam, ami majdnem pont ugyanaz volt. És szóval annak nem tűnt fel, aki nem ismerte az eredetit. Plusz, ez egy olyan szöveg volt, ami nem ilyen konkrét irodalmi dolog volt, hanem valami tudományos, ismeretterjesztő szöveg; valahogy úgy volt a vége, hogy ,,elsőként a nemtom hanyas évben állítottak karácsonyfát." Valami ilyesmi volt a vége.

Tehát szóval annyira jól begyakoroltuk, hogy a végén már untam,és akartam egy kis új színt vinni bele.

2022. jún. 8. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!