Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mièrt ènekeltetnek a gyerekekk...

Mièrt ènekeltetnek a gyerekekkel ilyen hátborzongató dalokat, mint a "Volt nekem egy kecskèm..."?

Figyelt kérdés

Ezt a kecskès dalt mindig is belengte számomra valami rossz èrzès, de gyerekkènt nem igazán gondoltam bele, hogy mi. Most felnőttkènt már látom, hogy az egèsz bizarr.

De persze a "Süss fel nap" sem jobb. Csak ott nem derül ki, hogy a ludak tènyleg megfagytak-e. A kecske azonban szörnyű halált halt.

2022. máj. 22. 17:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%

úgy tűnik a mai anyuciknak nem elég pc-k a régi népdalok 😂

+ már ezen is problémázni kell. nincs élete annak, aki ilyenen pörög… 🤦🏼‍♀️

2022. máj. 22. 19:19
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez van, pl. az angol dalok szerintem még rosszabbak, a London Brige is Falling down meg a hasonlók.

Meg van valami olyan dal is angolul, hogy a néni megevett egy pókot és meghalt. És valami nagyon viccesen van előadva a youtube-on. Fura.

Azt hiszem az Ég a város című dal is angolból lett lefordítva.

Régen ezen nem problémáztak, ma már inkább.

2022. máj. 22. 19:38
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenki énekelje azt a gyermekének, amit szeretne, csak énekeljen! Én pl. A csitári hegyek alatt cm. népdalt énekeltem neki kisbaba korában rengeteget, akkor volt hideg, őszies-télies idő, sétàltunk, ő hordozóban rajtam, s hipp-hopp elaludt a dalra. Pedig hát ott is van kitört kéz meg elhagyás.
2022. máj. 22. 21:19
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Vagy az Által mennék én a Tiszán ladikon második része...
2022. máj. 22. 21:33
 15/21 anonim ***** válasza:
65%
Komolyan ma kisgyerekes anyukák ilyenen ki akadnak. Túl sok idelyük van akkor Kecskés dalal semmi gond .
2022. máj. 23. 05:35
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Emlékszem, amikor gyerekkoromban ezt meg a többi hasonló dalt tanultuk, hallottuk. Semmi hátborzongatót, félelmeteset nem éreztem, nem voltak rossz hatással rám. És a többi gyerekre sem. Mostanság tényleg ennyire túl féltik a gyerekeket? Sok ilyen, dal van még és valószínűleg nem csak Magyarországon. Meg sok a külföldről átvett, azok sem sokban különböznek.
2022. máj. 23. 08:03
 17/21 anonim ***** válasza:
62%

Csupán a valóságról szól, semmi hátborzongató nincs bennük.

Viszont azt megjegyezném, hogy a magyar népdalok, mondókák sok esetben egész másról szólnak, valójában virágnyelven íródott pajzán mesék, afféle szexuális oktatás a fiatal generációnak. :D

Legjobb példa erre a Boci, boci tarka. ;-)

Akit érdekel, leírom a pontos jelentését. :)

2022. máj. 23. 08:38
 18/21 anonim ***** válasza:
90%

Hát én kicsiként sosem gondotlam bele ezeknek a jelentésébe, csak énekeltem mint ey robot.

A gyerek-rokonaim is énekelik a fületlen-farktalan boci dalát, Kis Bence történetét, akit elvert az anyja, mind halgattuk a piroska és a farkas történetét, ahola farkas megette a nagymamát, majd ők is olvasni fogják a Pál utca fiúkat 11 éves koruk körül, a könyvet ahol Nemecsek Ernő meghal tüdőgyulladásban, de egy gyerek már csak ilyen, nem merül el a részletekben.

Ott van a búj-búj zöldág, az pl a teherbeesésről szól és én sosem tudtm. :D

A koszorú koszorú volt az egyetlen dal amitől kirázott a hideg, de csak mert a szövege rosszul maradt meg bennem és azt hittem azt éneklik, hogy azért vagyk szomorú, mert a nyelvek koszorú és mindig elképzeltem, hogy hogyan szúrhatja szegény ember száját a tüskés koszorú nyelv. :D

2022. máj. 23. 17:16
 19/21 anonim ***** válasza:
21%
#15 Idelye? :) Tanulj meg írni helyesen, utána mehet a beszólogatás.
2022. máj. 23. 20:17
 20/21 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy az égő csigaházat miért nem hozta fel még senki? Az is klasszikus. :D
2022. máj. 23. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!