Beíratnád bölcsődébe, vagy otthon maradna még egy évig?
Tegyük fel:
- kijöttök a férjed fizetéséből, a te munkahelyed sajnos megszűnt gyed alatt
- nem veszik fel az óvodába 2.5 évesen, így úgy döntesz, hogy csak jövő szeptemberben viszed oviba 3.5 évesen
(- tervben van itthoni négy órás programozói munka, de ez ugye csak eshetőség, enélkül is elég a pénz)
Ezekkel a feltételekkel itthon tartanád a gyereket, vagy mindenképpen próbálnád bölcsibe íratni addig, te meg mennél 8 órában dolgozni?
Volt valaki hasonló helyzetben? Hogy döntött?
Én is ebben a helyzetben voltam.
En beirattam, par honapot vártam, mennyire lesz beteges. Meg ugye hogy szokja a szervezete is. Azt utana mentem dolgozni vissza, egy uj helyre.
Nekem kellett. Nem a penz, hanem amiatt, hogy felnőttnek erezzem magam, felnőttekkel beszélgessek, stb. Nem csak kismamakkal, kisgyerekesekkel a kakispelusokról meg a kajákról, ahogy elötte.
Nem értem hogy jött létre a vita :D
1-es, fizettél a bölcsődéért, vagy ilyen sok hely volt nálatok? Nálunk csak azt veszik fel, aki dolgozik, és még azok között is válogatnak, annyira nincs hely...
2-es, nálunk nem lesz több gyerek. Most én is újratanulom a programozást hogy be tudjak csatlakozni valahova, már nagyon vágyom munkára, de nekem nem is az embertársaság kell, csak szeretek hasznos lenni :D itthonról szeretnék dolgozni, mint a férjem. 4 órában meg tudnám oldani úgy, hogy a lányom itthon van.
Igazából attól félek hogy nagyon döcögős lenne az egész bölcsi dolog (mint az ovi is az lesz), sok betegség, sírás, rívás, és fölöslegesen nem akarom kitenni ennek, főleg h rá egy évre mehet máshova...
Én ebben az esetben nem adnám bölcsibe, hanem akár a te plusz jövedelmedből szereznék fizetett segítséget, vagy nagyszülőkre bíznám. Napi 4 órát bárkivel elvan boldogan, a bölcsi pedig stresszesebb neki (mielőtt megköveztek: nagyszerű a bölcsi, amikor szükség van rá, senki sem rossz anya, mert bölcsibe adja, de ha nem indokolt, szerintem jobb kivárni az ovit).
Hasonló helyzetben vagyok mknt te, egyébként, én is itthon leszek vele oviig, mellette laza home office, nagymama, nagypapa pedig szívesen vigyáz rá. Megtehetjük és így tartjuk jónak.
Gyerekfüggő
Az enyèmeket beadnàm( de nálunk mehet az ovi 2,5 èvesen)
A barátnőmèvel maradnèk itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!