Milyen mértékű szigorúságot tartunk még elfogadhatónak a tanítónéni részéről?
A gyerekem most kezdte az első osztályt. A tanító néni egyfolytában kiabál velük, ingerlékeny. Nálunk itthon nincs veszekedés és a gyerekemet megviseli az ilyen fajta kirohanás a tanító néni részéről. Ő egy csendes szófogadó gyerek és mivel a tanító néni állandóan kiabál a gyerekemet sem kíméli. Az önbizalmát így még jobban a földbe tiporja.
Ma az egyik gyereket pofon is vágta.
Mit tehetek én mint a szülő, nem szeretném, hogy még jobban "rászálljon" az én gyerekemre? Idősebb tanítónéniről van szó.
Jesszusom!
Szerintem ez már a nem tolerálható kategória!
Pláne a pofon, remélem a gyerek szülei nem hagyják szó nélkül! Én azonnal követelném az igazgatótól, hogy rúgja ki, és akkor még örülhet, hogy nem lett feljelentve a rendőrségen. Gyereket tilos megütni!
Pláne nem egy kis elsőst, aki 2 és fél hete kezdte az iskolát.
Szerintem első körben beszéljetek az igazgatóval, mondjátok el,hogy nagyon nem megfelelő a stílusa a tanárnőnek. Egy életre meg lehet utáltatni a gyerekkel az iskolát, ha az elején rossz élmények érik.
Vagy osztály vagy iskola váltás. Nem szabad hagyni magad, az ilyen dolgok maradandó károkat okozhatnak a gyermek fejlődésében. Most tanul meg olyan dolgokat és sajátít el készségeket, viselkedést stb amik később örökre meghatározzák az életét.
Ez a nő sosem fog megváltozni, ezt nem tudod elérni, de a gyerekedet kimentheted ebből a szituációból.
De sajnos mind a 20-30 gyereket nem lehet kimenteni. Egyértelmű, a tanárnak kell mennie, sürgősen. Én biztos, hogy minden követ megmozgatnék, ha a gyerekemről lenne szó.
Mivel én nem vagyok jártas az oktatási rendszerben, nem tudok konkrét tanácsokat adni, de én tuti, hogy beszélnék a védőnővel, felhívnám a nevelési tanácsadót, megkérdezném a régi óvónénit, hogy ilyen helyzetben kihez és hova lehet fordulni. (Lehet, hogy ők belsősként jobban átlátják a helyzetet, tudnak trükköket)
Csak azt nem értem, hogy ez a nő hogy lehetett eddig a pályán? Régebben is ilyen ordítós volt? És soha nem volt ellene panasz? Vagy valami miatt most zizzent meg? Akkor meg kezeltesse magát, szedjen nyugtatót, a saját lelki problémái nem csattanhatnak apró gyerekeken.
Osztályt váltani nem tudunk, mert csak egy nyílt (most már kezdem megérteni a többi szülőt a környékről miért vitték másik iskolába a gyereküket). Nagy az osztály, de gondoltam egy idősebb tanító néni megbirkózik majd a 30-as létszámmal.
A férjem azt mondja, hogy eltúlzom, nekünk nem kell foglalkozni vele. Csak ha "komoly" a baj akkor lépjünk.
Attól is félek ha átviszem egy másik iskolába, mi lesz ha egy másik ilyen modorú tanítónénivel összefutok. A gyerekemet sem tudom húzni-vonni.
A férjed elég érdekesen gondolkodik, mégis mire és meddig várna, talán hogy majd a Ti lányotokat pofozza meg a tanár?
Ezt nem szabad annyiban hagyni! A kicsi gyerekek még nagyon nehezen tudják feldolgozni a stresszt, nem is igen tudják rendesen szavakba önteni. Lehet, hogy a legtöbb gyerek nem is mer otthon panaszkodni, vagy csak a felét mondják el a rossz dolgoknak.
Az meg a másik, hogy ebben a korban még hajlamosak saját magukat okolni, ha kiabál a tanítónő, pillanatok alatt elhiszik, hogy ők a rosszak, hibásak.
Szerinted ez mit okoz egy gyerekben? Ráadásul még összehasonlítási alapja sincsen, hogy lássa, másmilyen is lehet az iskola, a tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!