Hogyan kel a pelenkáról le szoktatni?
Nem tudok segíteni, de a kérdésre adott válaszok engem is érdekelnek. Mert az én két évesem ugyanilyen.
Ezért írtam,hogy megtaláljam majd a kérdést.
"hogy kell"? Csak úgy nem lehet!
Meg lehet próbálni elmagyarázni neki a dolgot, és példát is lehet mutatni,meg biztatni, hogy "anya,apa nagy és ügyes fia/lánya" és lefizetni lehet,de ha nem érett,akkor nem érett. Próbáltad már ezek közzül valamelyiket?
Én a lányunkat hagytam,hogy koslasson utánam,ha wc-re megyek, vettem szűkítőt és bilit is (a legegyszerűbbeket)és amikor úgy láttam (pelenka hiány miatt) hogy talán,akkor megpróbáltuk 2 évesen. elmagyaráztam Neki, hogy nem kell pelenka,ha szól hogy pisilni/kakálni kell és nem lesz pisis/kakás a bugyika,akkor milyen ügyes,és egy dobozkából 2 hétig minden sikeres kimenetel után választhatott valamit(1keksz,1cukorka,nyalóka,1 szelet csoki-amiket szeret).Mellette nagy öleléseket kapott és mindig elmondtam,milyen büszke vagyok rá,milyen ügyes, mennyire szeretem. 2 évesen és 2 hetesen így jelenhettem ki,hogy szoba és ágytiszta lett.
De ha még nem érett meg rá,akkor sehogy sem lehet!
Köszönöm
Igen nekünk is van WC ülőke és bilink is már próbáltuk és a nyáron sokat volt pelus nélkül is nappal szinte nem is volt rajta ,délutáni alvásnál be se pisilt ,éjszaka meg adtam rá .Csak le beszéltek róla mert be be csurgót és kakai is és a párom is azt mondta ne kínozam magam és a gyereket is mert nem érett rá.Én meg abba hagytam a (kínzást) persze soha nem bántottam és nem veszekedtem vele .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!