Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves gyereknek kivehető...

6 éves gyereknek kivehető fogszabályzó (trainer)?

Figyelt kérdés
Van valakinek? Tapasztalatot szívesen olvasnék.
2022. ápr. 22. 13:13
 1/2 anonim ***** válasza:
43%

Nekünk azt mondta a fogorvos hogy semmire nem jó az éjszakai tréner, max fogcsikorgatás ellen, de ne varjam hogy ferdén álló fogakon segíteni fog. Azt mondta abszolút penzkidobas. Ha ferdék a gyerek fogai akkor inkább kezdjek gyűjteni fogszabalyzora, hogy mire annyi idős lesz hogy lehet neki, ne akkor kelljen százezreket kifizetnem.

Nálunk nyitott harapás a probléma, ami ujjszopas miatt alakult ki. Szintén az orvos javasolta hogy még a fogvaltas előtt, nagyon gyorsan szoktassuk le a gyereket az ujjszopasrol, hogy a maradó fogait ne nyomja előre.

Úgy is lett, már jönnek alul-felul az 1-es maradoi, és szép egyenesen állnak.

Mindenképpen fogorvostol kerjel tanácsot, nektek hasznos lehet e a tréner.

2022. ápr. 25. 19:49
 2/2 anonim válasza:
100%

Bár régi a kérdésed azért válaszolok, hátha releváns még :)

Nekem gyerekként volt ilyen éjszakai fogszabályzóm egy pár évig, alsó tagozatban. Most 23 vagyok, szögegyenesek a fogaim és soha nem volt fém fogszabályzóm. Ami viszont szerintem a legnagyobb előnye volt számomra, hogy rászoktatott az orrlégzésre alvás közben, még így 10+ évvel később is, ami az alvásminőségemre folyamatos pozitív hatással van.

Öcsémnek is volt ugyanilyen fogszabályzója, ugyanannyi évig mint nekem, csak mivel ugyanabban az idősávban kaptuk, neki ez korban 4 évvel korábbant jelentett. Nem tudom, hogy emiatt vagy a szájpadhasadása miatt de neki később kellett utána fém fogszabályzó is.

2022. máj. 15. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!