Akinél most van/volt az óvodai beszoktatás, hogyan alakulnak a dolgok?
nálunk is hasonlo a helyzet.kislanyom most szept-ben volt 3 eves.mi nagyvaradon lakunk,magyarul beszelunk itthon,de roman ovodaba adtuk be..ez ot nem zavarja mert nezet itthon roman meset.2 napig nem volt vele problema,szivesen ottmaradt,jatszott,aludt,evett.de ket nap utan mar felkeles utan sir hogy nem akar menni oviba.ma is ugy hagyta az apukaja ott hogy sirt.en se tudom h mit mondjak neki vagy mit kellene tegyek.de szerintem idovel megszokjak(remelem)
sok kitartast es turelmet kivanok
Mi meg Magyarországon,magyar ovit kezdtünk,és sírás sem volt az elején.Mondjuk sírás most sincs,csak látom rajta,hogy elfogyott a kezdeti lendülete.(Második hete jár ott is alszik.)
Gond nincs vele az oviban,ottmarad,és nem sír,csak itthon reggelről már noszogatni kell,hogy menjünk.Szerintem most jött rá,hogy ez nem egy ideiglenes dolog,hanem ezentúl minden napját ott kell töltenie.Furcsa lehet ezt megemésztenie,hiszen soha nem volt még az otthonától ennyit "távol".
Szerintem a te kicsiddel is hasonló gond lehet.Én abban reménykedem,hogy 1-2 hónap után már teljesen elfogadja a rendszert.
Sajnálom szegényt...még vigasztalni sem tudják az óvónénik...:(
Igen nekem is ez a bajom,h szegényt nem értik meg.Azt nem tudom,h őt ez zavarja-e mert nem szokott semmit sem mondani erről.De amikor megyek is érte és még nem vesz észre akkor is láttam már,h sírdogált ha meg meglátott na akkor aztán igazán rákezdi és szalad elém.
Nem tudom remélem ez mihamarább változni fog.
Az a baj még,h ő el lenne az oviban ha kint lennének egész délelőtt mert kint akárhol elvan,csak itt majdnem mindig esik az eső és amióta járunk 2-hete kétszer voltak délelőtt az udvaron.
Kíváncsi leszek mi lesz ma ha megyek érte!Egyfolytában azon jár ilyenkor az agyam,hogy mi lehet vele?
Nem az miatt hogy nem jó helyen van, hanem a sírás miatt.
Szegényke,nem csodálom hogy megviseli, nem elég hogy anya nélkül, idegen környezetben, de ráadásul még kommunikálni sem tud...
Na haragudj, nem akarlak kritizálni, mert biztos meg volt az okod, hogy ezt így csináld, de én biztos nem adtam volna be nyelvismeret nélkül oviba. Gondolj csak bele, egy felnőtt embert is milyen elveszetté tesz, ha olyan környezetben van, ahol nem ismeri a nyelvet.
Szegény kisfiadat így hogyan tudná megvigasztalni az óvónő, hogyan tudná elmondani, hogy bármi baja van? Nem tud kommunikálni a többi gyerekkel sem, így kirekesztettnek érezheti magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!