Szép, kedves mesefilmeket keresek 7 éveseknek. Mi a kedvenc meséd a gyerekkorodból?
A felsorolt meséket én is szerettem 7 évesen, de az 35 éve volt. Most 7 éves a nagyobb lányom, imádja a meséket, de ezek túl lassúak régiek. Egyáltalán nem köti le már a mai gyerekeket. Már az olvasott Mazsola és Tádét, Frakkot, Rémusz bácsit is kezdik lecserélni az óvodákban is modernebb mesékre.
Egyébként a lányaim (a kisebb 5 éves) kedvenc meséi a Disney mesék (ezekből szeretik a '30-as, '50-es években készülteket is) és a Lego Friendsek.
Vacak a hetedik testvér
Hercegnő és a kobold
Gumimacik
Hupikék törpikék
De itt találsz nagyon sokat 🙂 van második rész is.
Gumimacik, Kacsamesék, Maja a méhecske, Tesz-Vesz Város. Koboldok és tündérek (ez talán a Minimaxon ment.) Pumukli. Manóvári manók, Juharfalvi történetek. Gondos Bocsok (Mentőmacik)
Könyvben én a Dörmögőék kalandjait szerettem. A mostani mesék közt is van szerethetők, mint például a Lengemesék. Vagy a Moomin-völgy. Mesekönyvből a Kuflik. Meg Kökojszi és Bobojsza. (Ebből régen mesefilm is volt talán.) Ami még jó, a Mesél az Erdő, szerintem az örökzöld. Meg Csukás Istvántól gyakorlatilag bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!