Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek, ha a fiatok...

Mit tennétek, ha a fiatok reggelente háromnegyed óráig, esetleg 50 percig állogatná a haját a fürdőben és ilyen haja lenne?

Figyelt kérdés

Nem mondom, a fiúk is legyenek igényesek, de ez nem igényesség, hanem hiúság meg kényesség. Ráadásul még csak 10 éves (!!!) lesz másfél hónap múlva.

Hosszú haja van (legalábbis nyakig érő, elöl az arca közepéig érő, ő vágja körbe mindig) és folyamatosan, minden nap ilyen hosszú ideig csinálja a haját, aztán szinte kővé lakkozott, zselézett, waxolt hajjal jön ki. Szinte kakastaréj szerűen elöl van egy felálló hullám, mindenhol máshol meg keményen lakkozva lenyalt, de a lakk miatt van valami tartása. Az öltözködésre nem fordít ennyi időt.

Volt már, hogy majdnem elkéstünk az iskolából, de ő nem jött ki, bármennyire is szóltam neki. Már azt kellett mondanom, hogy otthagyom. Reggelizni sem tud emiatt.

Ti mit tennétek? Hagynátok így?

2022. ápr. 9. 04:52
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
27%
Reggel mondjad neki, nincs teló vagy fortnite két hétig, ha nem hagyja abba mire 10-ig számolsz. És tartsd is be. Utána már komolyan fog venni. Egyébként meg beszélgess vele, ismerd meg miért ragaszkodik ehhez, kitől látta, mit akar vele elérni. Akkor tudsz rá hatni.
2022. ápr. 9. 07:49
 12/38 anonim ***** válasza:
89%
Felkeltenèm előbb ès adnèk neki egy tükröt a szobàjàba, kèszülődjön ott, ne a közös fürdőt foglalja annyi ideig.
2022. ápr. 9. 08:15
 13/38 Andi80018 ***** válasza:
64%

Nálunk már ennek a gondolata se menne át a szűrőn.. A gyerekemnek is hosszabb haja van, mosás után fújós balzsamot teszek rá, és ennyi. Biztos jót tesz a fejbőrének is ez a sok kemikália.

Egyértelműen nem engedném, apjáról nem is beszélve... :-D

2022. ápr. 9. 08:25
 14/38 anonim ***** válasza:
21%
Először is, ha eleve gúnyolják emiatt, tennék ellene szülőként. Először is leülnék beszélni vele, hogy ez, amit csinál azzal az eredménnyel, amit csinál, nem szép, hanem ízléstelen. S ha nem akarja, hogy mások kinevessék, kiközösítsék, sétáljatok el a fodrászig, vágnak neki egy frizurát és kész. Én, anyaként, a hosszú távú megoldásokban hiszek. Ha egy kicsit rossz most pár hétig a gyerekemnek, hogy levágják a haját és elveszek minden kencét, amivel katasztrófát tud magából művelni, akkor azt elviselem. Fontosabb, hogy hosszútávon neki ebből a viselkedésből, kinézetből hátránya ne származzon. Ehhez meg az kell, hogy ne nézzen ki így
2022. ápr. 9. 08:31
 15/38 anonim ***** válasza:
71%

Az én lányomat azért piszkálják, mert vörös a haja. Akkor a te képleted alapján menjek a fodrászhoz és nyirassam le nullással a haját, vagy festessem be szőkére vagy barnára?

Mit tanítasz a gyerekednek azzal, hogyha már ilyen kiskorban is azzal jösz(jöttök), hogy másoknak kell megfelelni, és ha másnak nem tetszik, ahogy kinézel, akkor meg kell változnod?

A baj még annyi, hogy nem lehet mindenkinek tetszeni.

Ha ő így érzi jól magát, akkor így érzi jól magát.

Az meg, hogy nem tudják eldönteni, hogy fiú vagy lány...

Idegeneknek miért kellene tudnia, hogy fiú vagy lány? Mit számít vadidegenek véleménye?

2022. ápr. 9. 08:44
 16/38 anonim ***** válasza:
33%

15, fordítva ülsz a lovon.

Jelen helyzetben a gyerek nem tudja magát elfogadni, ezért variál magával órákat.

Pont annak megfelelő a wax elvétele, tollászkodási idő csökkentése, hogy fogadja el magát, nem kell ennyit a külsővel törődni.

Ugyanaz mint a vörös haj elfogadása akkor is, ha csúfolják

2022. ápr. 9. 09:04
 17/38 anonim ***** válasza:
65%

15, vörös hajúként részben osztom a véleményed, nem kell megfelelni másoknak olyan dolgokban, amikről nem tehetünk. Mint a vörös haj. Ellenben megjelenésre vannak normák, szabályok, íratlanok és írottak. Az szerintem sem feltétlen gond, ha nem tudják eldönteni, hogy lány vagy fiú(bár sajnos én sírattam meg 5 évest, mert nem láttam, hogy lány és kisfiúként hivatkoztam rá), ha elég lelki ereje van ahhoz, hogy elviselje ezt(10 éveseknek szerintem ilyen nincs, pláne neki, hisz még arra is érzékeny, ha rosszul áll a haja).

Viszont nem lehet bárhogy megjelenni, alkalomhoz illően kell öltözni és bizonyos részeket takarni kell, meg vannak társadalmi elvárások(pl horogkeresztet nem tetováltathatsz, meg ilyesmi), ezzel is meg kell ismertetni a gyereket, mert bizonyos mértékig alkalmazkodni is kell a megjelenéssel.

Szerintem tök oké ez a frizura, de megkérdezném a tanárai mit szólnak, mert tökre nem fair, hogy körömlakkozni nem lehet, de tarajhullámot waxolni meg igen, biztos szót emelnék a házirend szabályai miatt SZMK ülésen.

Amúgy had tollászkodjon, fiúknak is szabad, de a késés emiatt nem oké.

2022. ápr. 9. 09:04
 18/38 anonim ***** válasza:
73%

1,5-2 hetente mos hajat miközben naponta lakozza? Az igen undorító lehet.

Szintén 10 éves fiam van. Szintén hosszú hajjal, de neki oldal kopaszra van nyírva. Mondjuk neki a rendes fésülködés miatt kell szólnom, hogy ne csak itt-ott fésülje ki. Régebbe mikor még nem volt ekkora haja, volt, hogy az egészet felvaxolta, lakkozta tarajba a fejetetéjén punkosan. De csak, ha koncertre mentünk és amikor hazaértünk vagy legkésöbb másnap reggel kimosta.

A fiadé a leírtak alapján nevetséges és gusztustalan, ápolatlan lehet.

2022. ápr. 9. 09:12
 19/38 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem semmi baj azzal ha ezt csinálja, max megbeszélném vele, hogy ne tartson ilyen sokáig kicsit roviditse le az időtartamat ameddig a haját csinálja.
2022. ápr. 9. 09:18
 20/38 anonim ***** válasza:
89%
Nekem eléggé nem fér össze, hogy ilyen piperkőc, és közben csak kéthetente mossa.
2022. ápr. 9. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!