Mi volt gyerekkorodban a kedvenc meséd? Melyiktől féltél? Miért?
Hamupipőke. Mert dédnagyim hanglemezén hallgattuk csak (kép nélkul es nem sima felolvasás volt hanem mindenféle hangeffekttel)es olyan szintű élményt nyújtott amit a mai sima filmesített mesék vagy sima olvasott könyv dia sem tud nyújtani.
Es manapság már bakelit hanglemez sincs sehol, nemhogy lejátszó hozzá.
Irtó különleges volt. És a képzelet határtalanabb bárminél, azaz képi megjelenités(film) gyermekkoromban mégcsak nem is hiányzott.
És diában imádtam a makk marci sorozatot(ez tanito jellegű hogyan ápold a fogad milyen egy fogorvosnál stb.
Valamint: Egyszer volt hol nem volt az élet (az emberi testről baktériumokról antigénekről stb oktat)
Es az első nagyobb mesefilm az Elsüllyedt világ amit felfogtam hogy a sorozat elemei összefüggnek, egymásra épülnek. Es az egész aorozatot értettem egyben és nem csak külön külön a részek mondanivalóját.
Ugyanígy az első könyvem amit kiolvastam, amit szintén a részek összefüggéseiben is értettem, az az Óz a nagy varázsló volt. Ekkor voltam 9 éves.
Mai nap sem vagyok híve a sima mesefilmeknek. Amiket látok amiket a kicsik neznek abban a Bogyó es Baboca nagyon tetszik, de agyat kreativitást fantáziát nem mozgat meg a képek miatt. De jó mesének tartom pedig kicsiknek
*Amiktől nem is az hogy féltem, de határozottan elutasitottam, a 101 kiskutya. Mert halálra izgultam magam a kiskutyák miatt. Gyerekkoromtol.kezsve utasitok el kutyás állatszenvedős filmeket mai napig is ezerrel en nem fogok sírni. Megutáltam zsigerből az ilyeneket
És a kék madár mesefilm mozgatott még meg jo értelemben. Abban van olyan rész ahol a még meg nem szuletett gyermekek bolygóján is voltak es ki kellett találniuk hogy mi lesz beloluk a földön. A film után gyerekként ezen agyaltam hogy mi lesz vajon belolem felnotten, mit szeretnék. Jó kis önismereti elgondolkozás volt.
11.voltam
Micimacko, Hupikek torpikek, bigyó felügyelő 😅
Amitől néha féltem (azaz hat néha megijedtem) az a bátor a félénk kutya volt. Elég rémisztő dolgok vannak benne felnőtt fejjel is 😅
A varázslatos iskolabusz
DICE - a mentőcsapat
Barbie filmek
Amiket szerettem nézni: Disney minden, Barbie mesék (Barbie és a Bűvös Pegazus volt a kedvencem), Hupikék törpikék
Tévében 7-10 éves korom körül: Született kémek, WITCH, Pokémon
Könyvben: Tavitündér mesegyűjtemény (kedvencek a könyvből: Az arasznyi emberkék A gyémántot szóló leány, Az aranyláncon függő kastély), A kacsalábon forgó kiscsirke, Timitom - különös küldetés, Az emlékek őre
30 éves vagyok N
"Es manapság már bakelit hanglemez sincs sehol, nemhogy lejátszó hozzá."
A 16 éves lányomnak van lemezjátszója, és a 34 éves öcsémnek is. És vannak régi lemezeink, amiket használt dolgokat árusító üzletekből szereztünk be. 70-es évekbeli lemezeink is vannak.
"manapság már bakelit hanglemez sincs sehol"
Egy random nap az ócskapiacon minimum 2 helyen látok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!