Más 1,5-2 éves gyerek is szereti magát nézegetni?
A kislányom esküszöm, attól nyugszik meg nagy hisztik-sírások után, ha leülhet nézni a róla készült fotókat. Mutogat a laptopra, telefonra, és kéri, hogy "baba" (ami őt jelenti), és akármekkora borzasztó problémája is volt előtte, egyből megnyugszik, ha magát látja képeken. Néha kéri, hogy a cicát vagy az unokatesóját (szintén 2 év körüli kislány) mutogassuk, de első sorban saját magát szereti nézni a képeken.
Ez vajon normális? Más gyerek is csinálja ezt? Vagy mi nevelünk egy kis nárcit? :D
Jaj, nehogy már a szerencsétlen kétévest nárcisztikusnak bélyegezd!
Igen, normális. Nem mindenki ilyen, de nincs ebben semmi extra. Örülj, hogy van valami,amivel mindig meg tudod nyugtatni.
A nárcisztikus rész inkább vicc volt, nem gondolom komolyan, hogy bármi személyiségzavara lenne :)
Ő már jó ideje kéri, hogy a "baba"-t mutassam képeken, és meg tudja különböztetni, hogy ő vagy az unokatesó vagy másik baba, kisgyerek van-e a fotón. Szóval szerintem felismeri magát. Most 20 hónapos, de legalább 3-4 hónapja van ez így.
Más gyerek is csinálja. Az enyémnek ráadásul az egyik kedvenc játéka a tükör . Kérdeztem a védőnőt, nem mondta hogy gond lenne, mondjuk határozottan azt se mondta hogy nem baj.
(2 éves múlt)
Az én kisfiam 2 éves, ő is szereti visszanézni a róla készült videókat, képeket. Természetesen felismeri magát. Jókat mosolyog, nevet rajtuk vagy éppen utánozza az adott arckifejezést, amit a képen lát. Ő a tükörben is szereti nézegetni magát. Ha mondom neki, hogy nézze meg magát az új ruhájában, hogy milyen csinos, akkor szalad is a tükörhöz és megnézi. Vagy pl múltkor cipőt vettünk neki, felpróbáltuk a lábára és ment a tükörhöz egyből.
Nem hiszem, hogy nárcisztikus lenne, egyáltalán hogy jut ilyen az eszedbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!