Azokat az anyukákat kérdezném, akik gyerekénél megállapították a hiperaktivitást?
-Mennyi idős volt a babád/gyermeked?
-Hogyan vetted észre?
-Milyen vizsgálat derítette ki?
Azért kérdezném, mert kisfiam(13hós) nagyon aktív. 11 hónaposan segítség nélkül járt, amivel nincs is baj, de egésznap megy. Körbe-körbe a lakásban. Nincs olyan, hogy leülne 2 percre a fenekére és úgy játszana. Mindig mindent kirámol,szétszór.(Hozzáteszem ezzel sincsen baj, mert biztos fel is fedez, de nagyon kapkodós) Maximum akkor ül le ha a járókába rakom amíg mondjuk wc-re megyek, de még akkor sem mindig. Ez mennyire normális? Lehet Ő is hiperaktív?
Kedves 4-es!
Azért direkt írtam zárójelben, hogy gondolom felfedez, de látom elsiklottál felette. Nem értem a hang nemet, nem aggatok rá semmit, csak kíváncsi vagyok. Meg inkább odafigyelek rá, minthogy bármi más baja legyen és ne vegyem észre. Na mindegy. Egy bunkónak minimum lennie kell a válaszolók között, ugye?
Többi válaszadónak viszont köszönöm a megnyugtatást!
Kezdő szülőként én is azt hittem hogy hiperaktív a gyermekem. Igazából nem tudtam hogy ez mit jelent, hogy lényegében az ADHD-t hívják így, én csak jelzőként használtam, hogy elevenebb, mint a családban látott többi gyerkőc.
Fiam most 6 éves, nagyon eleven, kicsit túlmozgásos, de nem ADHD-s. tudatosan nem használom rá, hogy hiperaktív, mert már ismerem a szó jelentését.rengeteg sporttal le tudjuk úgy kötni az energiáit, hogy utána tök nyugodt. De semmi más egyéb eltérése nincs.
kicsiként úgy éreztem nem bírom azt a tempót amit diktál. Én egy elég kényelmes, nem sportos, sokat alvó ember vagyok. A gyermekem nem csak hozzám képest nagyon eleven, hanem egy átlag gyerekhez képest is.
Amúgy voltunk pár alkalommal gyermek szakrendelésen, más okból kifolyólag 3 évesen és rákérdeztem, hogy mit gondolnak, szükséges e erre vizsgálni, mit gondolnak. Ott mondták, hogy nem lát az elevenségén kívül más hasonlóságot a hiperaktív gyerekekkel, így legyek nyugodt. A figyelme szépen fejlődik, egyre jobban terhelhető, ahogy nő, olyankor már tud egy helyben megülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!