Mikortól elvárás egy kisgyerektől, hogy egyedül ki tudja törölni a fenekét? (Részletezve lent)
Szóval, érintettek vagyunk ebben a témában, a kisfiam most középsős, de nagyon piszkálják őt az óvodában, és nekem is folyamatosan mondjak az óvónők, hogy ő az egyetlen, aki nem tudja még kitörölni a fenekét, mindig segítség kell….
3 éves kora előtt szobatiszta lett, nappalra éjjelre egyaránt, nagyon ügyes és amúgy önálló is, ezt is próbálja, szeretné csinálni, de nem is tudom hogy mondjam, egyszerűen nem ér el odáig a keze….
Én türelmes vagyok, egyre ügyesebb, bíztatom is, de igen, kell kicsit segíteni neki… Itthon is egyedül jár wc-re, ha végez, szóval nekem, hogy ellenőrizzem…
Óvónők egyáltalán nem megértők és néha erélyesebben rá is szólnak, emiatt nem akar/mer kakilni az oviban. Inkább tartogatja és szorong miatta. Ma alvás előtt el kellett hoznom, mert “rosszul volt”. Kocsiban mondta, hogy siessünk haza, mert be fog kakilni.
Múlthéten is úgy mentünk valamelyik reggel, hogy vagy 5x megkérdezte, mi lesz ha megint kakilnom kell és X néni mérges lesz?
Nem akarom, hogy még súlyosabb legyen ez, vagy tönkremenjen ebbe a gyerekem, egyszerűen nincs lehetőségünk intézményt sem váltani.. hiába beszélek az óvónőkkel, azt mondják muszáj megtanulnia, mivel a többi is képes rá, az enyém meg teher, hogy kísérgetni kell… Beszéltem már az intézményvezetővel is, de igazából nem akart foglalkozni a problémával, mondván az óvónőnek kell ezt felmérni… gyakoroljunk többet.
Én nagyon sokat olvastam a Tulipán Csoport könyvek közül a „Pisi ügy“-et. Abban pont erről a témáról van szó. Egyszer, amikor már egyre ügyesebb volt a lányom a pisi témában, mondtam neki, hogy törölje ki a popsiját is, hiszen ő már ügyes középsős, ahogy a könyvben a gyerekek. Azóta törli ki magának, ekkor volt 4 éves, pillanatok alatt rájött, hogy ez megy neki.
Esetleg ajánlom a fiadnak is ezt elolvasni, valami különlegesebb wc papírral akár saját varázs wc papírotok is lehet.
Az óvoda hozzáállása pedig szörnyű, szegény kisfiú. Biztos nem hagynám annyiban. Azért vannak ott, hogy a gyerekek fejlődését elősegítsék, nem azért, hogy puffogjanak, ha valami még nem megy. Teljesen tönkreteszik ezt a wc dolgot, és ez akkora törés, hogy utána már nehéz lesz helyrehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!