Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi az a pont, amikor egy...

Mi az a pont, amikor egy gyerek mar hiperaktivnak shamit?

Figyelt kérdés
Kislanyom 3 eves es neha csak amulok, h miket csinal. Szaladgal fel ala, ertelmetlenul halandzsazik (pedig szepen beszel amugy), van h csak ugy ordibal aztan nevet rajta. Igy leirva nem tunik gaznak de nem tudom… masnak is total be van porogve az ennyi idos gyermeke?
2022. febr. 3. 20:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nagyon aggódsz el viheted szakemberhez, de ez szerintem teljesen normális. Ilyen korban nagyon nagy a mozgásigényük. Bepörögnek hirtelen, aztan meg pillanatokkal kesőbb hirtelen kifekszenek. Vidd sportolni, sok energiáját levinné. Ilyenkorban nagykn hasznos pl: úszás, torna, tánc, stb. Ha megengedhetitek magatoknak akár kettőt is választhatsz. Jót tesz neki ha közösségbe megy, baratokat szerez, szocializálódik, és mellesleg lesz egy kis szabadidőd magadra. Nem fáraszt le annyira téged sem.
2022. febr. 3. 20:17
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
Mennyit van levegon ? Napi minimum 2-3 ora megvan ? (igen, telen is ) , mennyi cukrosat eszik / iszik ? Mennyire van agyilag is lefarasztva ?
2022. febr. 3. 20:24
 3/9 A kérdező kommentje:

Bat ahhoz h otthagyjam egyedul vmi sporttevekenysegen meg kicsit picit erzem…

Amugy kb 3 orat vagyunk kint igy telen, tavasszal, nyaron osszel sokkal tobbet, akkor igazabol csak enni meg aludni jarunk haza😅

Cukrosat hat ritkan eszik egy turorudit v tejberizst de nem jellemzo

Sztem sokat foglalkozom vele itthon is

2022. febr. 3. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
A fiamnal felmerült 3 évesen, hogy adhd-s. O is csinált hasonlókat. Azóta egyelőre jegeltük ezt de sokat javult a helyzet az elmúlt másfél évben mert járunk vele tornára. Szerintem azért tegyétek egy próbát. Nem kell otthagyni, maradhat te is
2022. febr. 3. 21:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Szakemberként írom:

Akkortól számít hiperaktívnak, ha megkapja a diagnózist.

5 év alatt nagyon kivételes esetekben kapják meg, akkor is ha tisztán látszik, hogy az lesz.

Amit tehetsz: elviszed helyi Ped szakszolgálathoz komplex képességmérésre. Ők felmérik, valószínűleg ajánlják a szokásos TSMt-t.

Évente újramérik. Ha hiperaktív, akkor 5 évesen pedig diagnózist kap. ÉS ez jó! Mert ekkor jut a számára nélkülözhetetlen fejlesztésekhez, engedményekhez. Diagnózist elkerülni nem érdemes.

2022. febr. 3. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Hidd el nem kicsi a sporthoz. Az óvodában is ott kell majd hagynod. Ez napi 1 óra másfél egy hasonló foglalkozás. Hidd el sokat jelentene. A mozgékony gyerekeknek nagy szüksége van a mozgásra.
2022. febr. 3. 22:30
 7/9 anonim ***** válasza:
A halandzsához tudok hozzászólni. 2,5 éves a kisfiam, egyébként szépen beszél, de néha ha olyanja van halandzsázik, aztán láthatóan jól szórakozik rajta, néha várja, hogy kitaláljuk, hogy mit akar mondani. Szerintem ezzel semmi gond nincs 🤷‍♀️
2022. febr. 3. 22:45
 8/9 anonim ***** válasza:
48%

5-re ne hallgass!

A Pedagógiai Szakszolgálat nem fog neked fejlesztést kiírni, ha te viszed oda, csak ha az óvoda küldi. Annak meg az lesz az eredménye, hogy visszaküldik az óvodának a vizsgálati eredményt. Ők látni fogják, hogy gond van a gyerekkel, emiatt meg lesz bélyegezve, de szakember meg nincs, hogy tudják fejleszteni. Kerüld ezt el.

Ha aggódsz vidd el a gyermekpszichiátriára, vagy magánúton egy pszichológushoz.

Egyébként az ADHD-s gyereknél nem az a probléma, hogy mozgékony. Hanem az a baj, hogy akkor sem tud nyugton maradni, amikor kéne, nem tud figyelni, és emellett még egyéb magatartásbeli problémák is szoktak lenni. Ez meg ilyen kicsinek általában nem szokott még kiderülni.

2022. febr. 4. 15:45
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

#5 vagyok

Mivel én ott dolgozom, ezért szerintem jobban tudom :)

Ha te adod a bejelentkező lapot és nem az óvoda, akkor is megvizsgálják. Akkor is ott lesz az alján a fejlesztési javaslat. Ezzel pedig bejelentkezhettek fejlesztésre.

Bár egyes vidéki helyeken szakember hiány miatt nehezebb megszervezni a fejlesztéseket, de egy várólista is jobb, mint a semmi.

Senki nem lesz megbélyegezve, vetkőzzük már le ezt a stigmatizálást. Az ilyen gondolkodás miatt jut el 4 éves helyett 9 évesen a gyerek a megfelelő fejlesztésre....

2022. febr. 4. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!