Normális, hogy 1 évesen még szinte semmit nem mond?
Figyelt kérdés
Egy éves múlt a kisfiam, de gyakorlatilag semmit nem mond, csak hogy "mamama", " bababa", meg berreg, sikongat, kiabál. A lányom ennyi idősen már próbált mondani egy-egy szót (lámpa, óra, hápi, vau). Tudom, nem egyformák a gyerekek, de félek, hogy el van maradva a beszédben. Pedig folyamatosan beszélünk, mondókázunk, a nővére is sokat beszél neki.2022. jan. 21. 12:46
1/6 anonim válasza:
Akkor van elmaradva ha még 2 évesen se mond semmit. Ez amit leírsz teljesen megfelel a korának.
2/6 anonim válasza:
Fuh, képzeld az enyém meg 3 hónaposan nem beszélt, nagyon ideges voltam, el is vittem logopédushoz és ott mondták, hogy KETTŐ évesen kell tudni 20 szót, azok is lehetnek teljesen értelmetlenek, csak következetesen használja.
3/6 anonim válasza:
Az ilyen kérdéseknél őszintén el szoktam gondolkozni, hogy ez most paródia, trollkodás, vagy valaki tényleg halál komolyan elhiszi, amit ide kiír? És ha aggódik, miért nem mondjuk a státuszvizsgálaton kérdezi meg a védőnőt?
Amúgy 1 évesen nem szokott egy gyerek se beszélni.
4/6 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem meg, mert például a kiskönyvben az van, hogy tudnia kell babanyelven beszélnie. És a lányom már "beszélt" ennyi idősen babanyelven. De én kérek bocsánatot, hogy fel mertem tenni egy kérdést egy olyan oldalon, ami elvileg erre a célra szolgál. A hasznos válaszokat köszönöm!
2022. jan. 21. 14:28
5/6 anonim válasza:
A "babanyelv" egészen konkrétan azt jelenti, hogy "anyanyelvi hangzókészlettel halandzsázik" (idézet a státuszlapról). Ha úgy érzed, ezt nem csinálja, a védőnőnek említsd meg. De ne azt mondd, hogy "nem beszél", mert nem fogja érteni, mi a problémád.
6/6 anonim válasza:
Szia , megkerdezhetem, hogy vegul beindult e a kisfiad beszelde jobban? Koszonom, ha irsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!