Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a menete az óvodai beiratás...

Mi a menete az óvodai beiratásnak?

Figyelt kérdés
Valaki leírná nekem részletesen, kezdve azzal, hogy mikor kell a munkáltatói igazolást kikérnem, a munkáltatói vmi formanyomtatvány, vagy bármilyen, amit a melóhely ad. Hova viszem, hogy történik...stb. Semmit nem tudok erről sajnos :(
2010. szept. 9. 09:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az óvodai beíratáshoz nem kell semmiféle munkáltatói igazolás. Az óvodákban általában április-májusban van a beíratás,általában 1 hét áll a szülő rendelkezésére, hogy beírassa a gyereket. Ehhez a következő iratok kellenek:

" szülő (gondviselő) személyazonosító igazolványára,

- szülő (gondviselő) és a gyermek lakcímet igazoló hatósági igazolványára,

- a gyermek születési anyakönyvi kivonatára,

- és az iskolaérettségi (vagy iskolaéretlenséget tanúsító) igazolásra.

Az egyéb kedvezményre jogosító (gyermek esetleges betegségeit igazoló, az étkezési térítési díj csökkentésére jogosító, illetve különleges gondozásra, gondoskodásra jogosító igazolások) dokumentumokat is kérjük bemutatni."

Feltétel még, hogy általában a 3. év betöltése után mehet csak a gyerek óvodába, kivéve, ha a vezetőóvónő másképp nem dönt (pl. a szülő hamarabb áll munkába és kérvényezi a gyerek korábbi óvodai ellátását).

Hogy nálatok mikor lesz a beíratás, azt a helyi média is hírül adja, de tavasszal érdemes néha elnézni az ovi felé, ki szokták írni a bejáratra is a felhívást.

2010. szept. 9. 09:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Én azt hallottam, hogy 3 évesen csak azokat a gyerekeket veszik be, akiknek dolgoznak a szülei, mert akkora a helyhiány az ovikban. Gondoltam ehhez kell munkáltatói...

És az iskolaérettségi (vagy iskolaéretlenséget tanúsító) igazolást azt honnann kell beszerezni?

Bocsi ha butákat kérdezek, de senki sincs a környezetemben, aki mostanában iratott be gyereket oviba.

2010. szept. 9. 09:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sem kell munkáltatói, elég ha szólsz, hogy dolgozol :)) Iskolaérettségi bizonyítványt majd az óvónők fognak kiállítani a gyerekről, ha iskolába megy :))) egy óvónő anyuka
2010. szept. 9. 09:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2010. szept. 9. 09:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem lenne. Mi van akkor, ha felveszik beiratáskor (ápr-májusban) szeptemberi kezdéssel oviba, de utána összejön a kistesó. Akkor így nem kezdheti el szeptemberben, mondván, hogy anyuka otthon lesz?
2010. szept. 9. 10:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Látom már elláttak tanácsokkal=) De amúgy nem, nem történik ilyesmi , ha jön a kistesó. Ha másik gyerekkel otthon lennél és úgy jönne még egy tesó, akkor se kéne otthon maradni. Sajnos mifelénk ezt sokan ki is használják:S

És szerintem olyan sincs,hogy sokan vannak az óvodában, legalábbis én nem hallottam volna,hogy valaki azért ne járathatná a gyermekét. Amikor felvették az óvodába, utána megtudod,hogy melyik csoportba kihez fog kerülni a csemetéd, kiválaszthatja a jelét is=)A beszoktatás első napján pedig tájékoztatnak arról,hogy mit kell vinni a csoportba és miket nem szabad.

Nálunk úgy van,hogy egy hétig bejár a szülő a gyerekével pár óráa játszani meg körülnézni, 2. héten otthagyja a gyereket 1 órára,majd 2re, 3ra, utána ott is ebédel, és amikor úgy látják,akkor ott is aludhat.

Ugye az ott alvás nem kötelező, sokan viszik el a gyereket ebéd után.

2010. szept. 9. 10:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató választ :)
2010. szept. 9. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!