Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Máshol is közelharc a fogmosás?

Máshol is közelharc a fogmosás?

Figyelt kérdés
2 éves a lány, egyszerűen nem engedi megmosni a fogát.Sokszor ő szeretné magának, de ugye hiába tanítgatjuk még nem tudja magának teljesen alaposan. Már mindenfélét énekeltünk, mondókázunk közben, történeteket találunk ki a fogmanóról de nem hatja meg :D

2022. jan. 12. 21:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
64%
Én igazából hagyom hadd csinálja magának, nyilván nem tudja még jól megcsinálni, de szerintem még csak a szokása a lényeg. A kézügyességével majd fejlődik szépen ez is. Egyszerre mosunk fogat, akkor utánoz nagy lelkesen, szereti. Persze kis ügyetlenül, de azért majd szépen alakul. Emlékeim szerint azt soha nem is hagyta hogy én turkáljak a szájában. 2,5 éves
2022. jan. 13. 06:08
 12/14 anonim ***** válasza:

Nehogy lefogd, csak meg fogja utálni az egész procedúrát.

Az első foga óta minden nap mossuk este a fogát, volt ideje megszokni. Kezdetben ahogy sikerült, aztán egyre jobban hagyta. 1,5 éves kora óta akarja egyedül csinálni. Ebéd után egyedül mossa, velem együtt minden nap, egyre ügyesebb. Este megmosom neki, aztán egyedül mossa tovább, amíg szeretné.

Az a lényeg hogy megtanulja egyedül, hagyd, had gyakoroljon.

2022. jan. 13. 07:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Én vettem neki Mancs őrjáratos fogkefét (azt nagyon szereti), meg mondom neki,hogy ha piszkos marad a foga , akkor kilyukad, és jön a fogmanó, és elviszi. (Van egy kihúzott fogam hátul, azt időnként megmutatom neki,hogy nekem is elvitte 😅 ) Ez mindig beválik. 😃

Tartunk itthon több fogkrémet, és megadom neki a lehetőséget,hogy válasszon,hogy melyiket használjuk (így tudja hogy meg kell mosni, de ő választhat fogkrémet, neki is van irányítási lehetősége)

2,5 éves

2022. jan. 13. 08:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha nem hagyja lefogom picit

Imàd fogatmosni, de a z “egyedül” megy éppen

Úgy pedig nem megy rendesen..

4 hónapos koràtól mosom neki ( 2 foga óta)

2022. jan. 13. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!