Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért beszél csúnyán a 3 éves...

Miért beszél csúnyán a 3 éves fiam? Hogyan szoktassam le róla?

Figyelt kérdés
Pár hónapja még csak annyit mondott, hogy hülye. Mondtam neki, hogy nem szabad. Mostanában már olyanokat mond, hogy b**i, k**va meg b*zdmeg meg még sorolhatnám. Gondolom ezt az oviban tanulta. Az óvoda és iskola udvar nincs egymástól elválasztva, szóval ha ők is kimennek és az iskolások is akkor találkoznak. Szerintem ott hallotta. Amikor rászólok, hogy nem szabad ilyeneket mondani meg hogy csúnya akkor elkezd nevetni. Pedig elég határozottan szólok. Hogyan lehetne leszoktatni? Neki ez tetszik.
2010. szept. 8. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha otthon nem hall ilyesmit, előbb utóbb leszokik róla.

Sajnos az ember hajlamos azt gondolni, hogy "soha nem mond semmi ilyesmit". Az én lányom még nem ovis, néha "baccucs"-ozik, és ez miattam van, pedig nem mondom napi rendszerességgel, mégis.

2010. szept. 8. 15:56
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Jogi karra jártam, ott a katedrán az egyetemi professzorok is ilyeneket beszéltek:

"qurva anyját a büdös cigányoknak"

"basxza meg, hogy nincs már kuss a teremben"

Szóval már egyetemi tanár is lehet belőle ezzel a szókinccsel.

2010. szept. 8. 16:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Van egy műsor a tv-ben, Szuperdada a címe. Ott büntetést javasolnak. Ahány éves a gyerek, annyi percet kell egy adott ponton tartózkodnia. Ez alatt nem mehet el, nem játszhat, nem beszélhet, és senki nem is szólhat hozzá. Módszeresen és következetesen kell alkalmazni. Egy figyelmeztetés, aztán elmagyarázni neki, hogy ez nem helyes viselkedés, anya nem szereti, majd büntibe ülés. Ha elmegy, mindig vissza kell vinni, addig, amíg rá nem jön, hogy te vagy a főnők. Ha hisztizik, vagy sír miatta, nem szabad megsajnálni. 4.napon már kezes bárány lesz, ha jól csinálod. Amint lejár a bünti, menj oda hozzá, kérdezd meg, miért ült oda, kérjen bocsánatot, majd puszi és ölelés, és többet nem felhozni. Ez alkalmazható minden más problémánál is, nem csak a csúnya beszédnél.(játékdobálás, verekedés, harapás, ha nem fogad szót...stb)
2010. szept. 8. 20:35
 4/5 anonim ***** válasza:
előzőnek - én magamat büntetném, nem a gyereket, ha káromkodik, szép szóval is le lehet szoktatni egy 3 évest, nem kell büntetni, és tényleg minden gyere azt mond, amit hall. Ha nem a közösségben, akkor elsőkörben az otthon hallottakat ismétli. Kérdezőnek- az óvónőnek ki kell szűrni a csúnyán beszélő gyermeket és legfőképpen az ő figyelmét felhívni a csúnyabeszéd feleslegességére. Óvónő feladata a csúnyán beszélő gyerek szülőjének figyelmeztetése is. Te szintén beszélgethetsz erről a gyermekeddel, értesd meg vele a feleslegességét a káromkodásnak, tiltani ne tiltsd, mert azt nem szabad, hiszen az ellenkezőjét váltod ki vele. Mondd azt hogy ezt másképp mondjuk, nem azt kell mondani ha valakire mérgesek vagyunk, hogy az bu.i, vagy hü..e vagy ku.va, mert nem az, csak mérgedben mondod és mérgedben mondhatsz rá zöldeket is, például dinnye. Nálam a dinnye nagyon bevált, édes a lányom, amikor mérges és azt mondja, te dinnye, vagy te tök! Ez is egyfajta káromkodás de mégsem csúnya és mégis kijön. És ez is vicces. Tereld ebbe az irányba kisfiad és hátha leszokik a többi csúnyán beszélő ovis is és kedvet kap a dinnyézéshez.
2010. szept. 9. 16:30
 5/5 anonim ***** válasza:

engem 1X qrvázot le..úgy pofán vágtam, hogy véres lett a szája. otthon nem szabad csúnyán beszélni.

ezt 3évesen csinálta.

most 5éves de egy csúnya szó se hagyta el a száját:)

2010. okt. 4. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!